Zeljko Puhovski / CROPIX
OBRAČUN U KOPRIVNICI

RAPSODIJA OSIJEKA PROTIV SLAVEN BELUPA Nadahnuti gosti napunili mrežu domaćina, pod vodstvom v.d. trenera Osječani u dvije utakmice zabili 12 golova!

U drugom subotnjem susretu desete prvenstvene dionice Slaven Belupo je u Koprivnici uvjerljivo izgubio od Osijeka. Gosti su slavili s visokih 4:0, a strijelci su bili Mance, Marić i Lopa. Pod novim trenerom Ivicom Kuleševićem Bijelo-plavi su u dvije utakmice postigli čak 12 golova (8:0 u Kupu protiv Vuteksa). Osječani su trenutno četvrti na ljestvici sa 16 bodova, dok su Farmaceuti na sedmome mjestu sa šest bodova manje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2019. 22:48

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:4 (Mance 25', Marić 35', Lopa 41', Škorić 71')

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Ježina – Zirdum, Nowak, Radivojević – Bogojević, Glavčić, Koh (od 78. Puclin), Jajalo, Delić (od 62. Goda) – Lima (od 61. Alidema), Krstanović

Trener: Ivica Sertić

OSIJEK (3-5-2): Ivušić – Šutalo, Škorić, Majstorović – Igor Silva, Kleinheisler, Lopa (od 69. Ndockyt), Žaper, Talys – Marić (od 78. Dugandžić), Mance (od 89. Mbakogu)

Trener: Ivica Kulešević

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 703 Sudac: Duje Strukan (Split)

Osijek je protutnjao Koprivnicom i nakon dva uzastopna prvenstvena poraza upisao pobjedu i vratio mir. Ivica Kulešević vjerojatno je tek privremeno rješenje na klupi prvoligaša iz Gradskog vrta, no "vatrogasni" je posao obavio odlično. Već u prvom poluvremenu gosti su osigurali nedostižnu prednost, a u nastavku su stigli i do rekordne pobjede kad su u pitanju međusobni susreti s Farmaceutima - nikad dosad nisu ih dobili s četiri pogotka razlike. Domaćin blijed, bezopasan, obrambeno vrlo slab; s takvom igrom u Europu se baš i neće moći. Iako je Osijek u ovom trenutku viša klasa po mnogim parametrima, ovakvi su porazi za navijače posebno bolni, no to su problemi kojima se prije svega mora pozabaviti Slavenov stručni stožer, a možda će i čelnici tražiti neke odgovore.

Prvo uzbuđenje dogodilo se u 12. minuti, kad se domaći vratar Ježina driblingom uspješno riješio Mancea. No to je možda i razljutilo Osijekova napadača, koji se kasnije poigravao domaćom obranom. Slaven je mogao potpuno drugačije otvoriti utakmicu da je Jajalo u 14. minuti, nakon lijepe akcije više igrača, pogodio mrežu, a ne vratnicu.

Prvu opasnost gosti su stvorili u 17. minuti, kad je Ježina na vrijeme izašao ispred Mancea, a onda je u 25. minuti stigao i pogodak. Prelako je Osijek dolazio u kazneni prostor domaćina, Slavenovi stoperi i vezni igrači emitirali su nesigurnost, a suparnik je to znalački koristio. Žaper ima velike zasluge za vodstvo zbog lijepe asistencije, a Antonio Mance zaslužuje čestitke za mirnu i preciznu egzekuciju.

Nakon tog pogotka Osječanima su narasla krila, preuzeli su gosti kontrolu igre i za 10 minuta povećali vodstvo. Opet su Farmaceuti stajali predaleko od suparničkih igrača pa je Mance s lakoćom prošao kroz domaću polovicu. Ježina je obranio, ali na pravome mjestu bio je Mirko Marić za 0:2. Uoči odmora još jedan hladan tuš za domaće navijače. Lopa je imao prostora kao na korzu, mogao je kamo je htio, mladi Zirdum nije mu bio dovoljno blizu, a ostali su ga pratili tek pogledom. Takav majstor ne propušta takve prilike, pa se lopta i treći put zakoprcala u Ježininoj mreži.

Zanimljivo, na poluvremenu Sertić nije ništa mijenjao. Lima je u prvoj minuti nastavka mogao smanjiti vodstvo, Ivušić je obranio, da bi Jajalo u 51. tukao iznad grede. Iako su kod domaćih ušli Alidema i Goda, pomaka u igri prema naprijed nije bilo, rutinski su gosti čuvali veliku prednost. Čak su je uspjeli i povećati, i to zahvaljujući svom kapetanu Mili Škoriću, koji je s velike udaljenosti nakon Kleinheislerova kornera glavom matirao Ježinu.

Do kraja smo još zabilježili Krstanovićev pogodak koji nije bio priznat zbog zaleđa i to je bilo sve. Gosti kući pjevajući, domaćima ostaju brige...

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:4 (Mance 25', Marić 35', Lopa 41', Škorić 71')

SLAVEN BELUPO: Ježina - Zirdum, Nowak, Radivojević - Bogojević, Puclin, Koh, Glavičić, Delić - Lima, Krstanović

OSIJEK: Ivušić - Šutalo, Škorić, Majstorović, Talys - Silva, Kleinheisler, Žaper - Lopa, Marić, Mance

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

71' - GOOOL! Kleinheisler je izveo korner, a Škorić je bio najviši u skoku i sjajno pogodio za velikih 4:0 u Koprivnici!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Potpuna dominacija Osječana u Koprivnici, Farmaceuti su poluvrijeme završili bez udarca u okvir gola. Veliku rolu odigrao je fantastični Antonio Mance koji je zabio prvi i sudjelovao kod drugog i trećeg pogotka.

41' - GOOOL! Još jednom je pokretač akcije bio fantastični Antonio Mance! Sjajno je poslužio Ukrajinca Dmitrija Lopu koji se sjurio prema golu, izborio se za dobru poziciju i zatim neobranjivo pogodio mrežu pored nemoćnog Ježine!

35' - GOOOL! Raspala se obrana Koprivničana nakon novog prodora Antonija Mancea, a na odbijanac je naletio Mirko Marić i povisio na 2:0!

25' - GOOOL! Žaper je pronašao Mancea u šesnaestercu koji 'španerski' lažnjakom lomi Zirduma i pogađa donji kut Ježininih vrata! Osječani u Koprivnici vode 1:0!

1' - Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni sudac je Duje Strukan iz Splita.

----------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 01:46