Vojko Basic / CROPIX
NAJGORI SCENARIJ

RASPAD SISTEMA NA POLJUDU NAKON ŠOKANTNOG PORAZA Željko Kopić ponudio ostavku i napustio konferenciju za novinare! Isto napravio i sportski direktor

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 01:19

Trener Hajduka Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović ponudili su svoje mandate na raspolaganje nakon poraza od Gorice. Trener Hajduka Kopić samo se kratko zadržao na press konferenciju izrekavši nekoliko rečenica. U uvod je pričao o utakmici, a onda kratko skrenuo na priču o svom statusu, odnosno potez u koju je povukao.

- Prije svega čestitam Gorici na pobjedi. Nismo bili dobri bili smo prazni,. Nismo se nametnuli kako smo htjeli. Rezltat je realan,a posljedica svega što se događa u zadnje vrijeme. S predsjednikom sam obavio razgovor i dao mu mandat na raspolaganje. Ovo je preveliki klub i ja preuzimam dio odgovornosti bez obzrira na okolnosti – bilo je sve što je rekao Kopić, a nakon toga je pred novianarskim salonom izjavu dao i Saša Bjelanović.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

I on je preuzeo odgovornost za situaciju.

- Ja sam također obavio razgovor s predsjednikom i dao mu mandata na raspolaganje jer se smatram odgovornim za ovu situaciju. Kopić i ja smo krenuli prije dva mjeseca u ovu priču, ali rezultati to pokazuju očigledno nismo uspjeli. Smatram se odgovoronim i sada je na predsjedniku odluka – kazao je Bjelanović.

Prilike za dodatna pitanja nije bilo ni za jednoga ni drugoga, a pred predsjednikom Jasminom Huljajom sada je odluka nakon prespavane noći nakon utakmice u jako ružnoj atmosferi. Nakon ispadanja od Steuae, uslijedio je novi šok, a od tog ispadanja, Hajduk se premda je bilo promjena u momčadi, očigledno nije oporavio. Velika kriza trese Hajduk, a Nadzorni odbor nije se oglasio. Valja vidjeti što će donijeti ponedjeljak i hoće i ostavke biti prihvaćene, a ukoliko budu, treba ići u potragu za novim ljudima.

Kopić i Bjelanović ponudili su mandate u paketu, ukoliko predsjednik Jasmin Huljaj prihvati ostavke, no kriza je dosegnula vrhunac. Hajduk ove sezone nije igrao dobro, sjećamo se i pressica kada se govorilo o lošem terenu koji bi mogao presuditi Kopiću, a njega nitko neće spominjati. No, na stranu lošega terena, Hajduk koji je na pripremama sve živo pobjeđovao a nije ušao dobro u prvenstvo, u četiri kola je osvojio samo četiri boda i još nema pobjedu.

Ispalo se paralelno u Europi, premda se smatralo da bi se Steuau moglo proći, no presudio je pogodak u samoj završnici. Kopić je prošle sezone napravio velki pomak kada je došao u Hajduk, bio je u igri i za duplu krunu, predodređen da ostane i na duže staze. No serije loših rezultata, i zbivanja na tribinama prisilile su njega i Bjelanovića na ovaj čin. Sezona je završila a da nije ni počela, reklo bi se, ispadanje u Europi i zaostajanje u prvenstvu i sada treba pronaći novi izlaz što se čini jako teško.

Trener Gorice: Zasluženo smo pobijedili

Trener Gorice Sergej Jakirović bio je presretan nakon prve pobjede njegove momčadi u 1. HNL.

"Moram pohvaliti dečke, sve su ispoštovali što smo radili ovaj tjedan. Znali smo da će oni silovito ući u prvih 15 minuta i htjeti brzi gol. Mi smo znali da ćemo imati 3-4 situacije na utakmici, mogli smo otići i na 3:0, ali smo mogli i primiti gol, ali smo zasluženo dobili. Teren ne znam kako bih opisao. Kada smo došao u Goricu, rekli su mi da sam preoptimističan na prvoj konferenciji. Ove sezone smo izgubili četiri boda raznim pehovima. Moramo dobiti Rudeš i osvojiti još 33 boda. Karikiram", rekao je Jakirović.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:00