HNL

Rebić privatnim zrakoplovom otputovao u Italiju, u Fiorentini će zarađivati 600.000 eura

AUTOR:
 • Alen Orlić

 • OBJAVLJENO:
 • 27.08.2013. u 13:09

 • Najdulja ovoljetna transfer-saga vezana uz nekog hrvatskog nogometaša konačno se približila zaključku. Talijanski mediji objavili su kako je Ante Rebić novi član Fiorentine.

  Mladi napadač Splita u utorak je privatnim avionom doletio u Firenzu na liječničke preglede, a zajedno s njime je doputovao i predsjednik kluba Slaven Žužul.

  I Milan u igri za Ljajića

  Prema talijanskim izvorima , Rebićevom bivšem klubu RNK Split pripast će 4,5 milijuna eura i 20 posto odštete od budućeg transfera kada se igrač bude prodavao iz Fiorentine. Rebić će u gradu umjetnosti potpisati četverogodišnji ugovor i imati godišnju plaću od 600.000 eura.

  Ključni čovjek cijele priče je menadžer Fali Ramadani koji je doveo Rebića u Fiorentinu, a iz Fiorentine će ovih dana prodati i Adema Ljajića. Da će srpski reprezentativac definitivno otići s Artemio Franchija, jučer je potvrdio vlasnik kluba Andrea Della Valle. Činilo se da je posao s Romom već zaključen, no očito ima i drugih pregovarača.

  - Riješit ćemo Ljajićevu situaciju do kraja prijelaznog roka. Ne želimo da nam se ponovi situacija s Montolivom. Gdje će otići, to još ne znamo, ali Milan je još uvijek u igri - rekao je Della Valle, koji bi za Ljajića trebao dobiti 12 milijuna eura.

  Hrvatski rudnik zlata

  Portal Calciomercato je dolazak 20-godišnjeg Imoćanina najavio kao “novu dragocjenost iz rudnika zlata hrvatskog nogometa”.

  Split se transferom Rebića uvrstio u Top 10 najvećih prodaja u povijesti HNL-a i zauzeo vrh na ljestvici u koju nisu uračunati Dinamo i Hajduk.