Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

'REZERVNI' DINAMO SE VRATIO NA POBJEDNIČKE STAZE! TRENER NENAD BJELICA POSEBNO POHVALIO JEDNOG IGRAČA 'Očekujem od njega još veću glad!'

U posljednjoj utakmici 16. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Goricu s 1-0 (0-0) i povećali vodstvo na ljestvici.U vrlo šarolikom sastavu, jer je trener Nenad Bjelica počeo samo s Gojakom od prvih 11 iz utakmice s Fenerbahčeom u četvrtak, Dinamo je teškom mukom slavio protiv najugodnijeg iznenađenja prvenstva.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. prosinac 2018. 19:17

Nakon utakmice trener Nenad Bjelica nudio je zadovoljstvo.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili u utakmici u kojoj smo dominirali praktički 85 minuta, trebali je prije završiti s drugim pogotkom. Na kraju se uvukla nepotrebna nervoza, u dvije situacije je Gorica mogla preokrenuti rezultat. Ali ukupno smo više pokazali, a jako mi je drago da smo pobijedili nakon dvije utakmice u kojima smo više zaslužili nego što smo ostvarili. Vratili smo se na pobjedničku stazu. Vrlo je važno što smo to ostvarili s desetak novih igrača, neke smo odmorili. Čestitke svim igračima na pobjedi, zalaganju i nova tri boda - kazao je Bjelica.

Dinamo je pokazao da ima i ovu momčad 'za HNL' koja može dobro funkcionirati. Posebno tu valja istaknuti igrača utakmice, strijelca pobjedonosnog pogotka Marija Šituma.

- Nije lako nekim igračima ući svaku treću ili četvrtu utakmicu, nemaju kontinuitet za uhvatiti ritam igre. Recimo, Šitum je bio jako angažiran, drago mi je da je zabio pogodak. To je njegov mali nedostatak s obzirom na poziciju na kojoj igra, koji mora ispravljati. Očekujem od njega još veću glad u situacijama kad može pucati i biti u zoni gdje padaju pogoci. Fali mu to da bi igrao više. Nikola Moro se vraća, on je naša velika vrijednost, Lešković i Perić opet su bili na vrhunskoj razini, zadovoljan sam sa svima koji su igrali.

Bjelica je pohvalio i Goricu...

- Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi. Kad netko šest puta zaredom pobijedi u gostima, ima veliku vrijednost. Imaju odličnu atmosferu u klubu, odličnog trenera, odlične igrače, nije slučajnost što su tu gdje jesu. Kad takvu momčad praktički 85 minuta ostavite bez opasne situacije, onda moram biti zadovoljan - zaključio je Bjelica.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 08:16