Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NEMAJU FAVORITA

RIJEČI OHRABRENJA ZA DINAMO UOČI ODLUČUJUĆEG OGLEDA SEZONE Igramo za sebe, a Rijeku sigurno možemo zaustaviti

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. svibanj 2017. 17:38

Antun Marković dobio je priliku na vratima Slavena Belupa protiv Dinama, a povjerenje je i opravdao. Gostovanje u Gradskom vrtu preskočio je zbog viroze, ali u srijedu će opet braniti.

- Oporavio sam se, osjećam se dobro. Jučer sam trenirao, nadam se da ću biti spreman za Rijeku - rekao je 24-godišnji Marković.

Ogled s Rijekom bit će u središtu pozornosti, Slaven Belupo označen je kao “posljednja Dinamova nada”.

- Mislim da su svi ove sezone mogli vidjeti da Rijeka igra najbolji nogomet u Hrvatskoj. Njihova je velika želja osvajanje naslova prvaka, ali mi se ne opterećujemo njima i njihovim ambicijama. Mi imamo jasno postavljene ciljeve, želimo osvojiti peto mjesto i igramo samo za sebe. Pred svojom se publikom želimo pokazati u najboljem izdanju i ostvariti pozitivan rezultat.

Kako možete zaustaviti Rijeku?

- Tko se prvi nametne, taj će vjerojatno biti bolji u cijeloj utakmici. Mi ćemo pokušati dati sve od sebe da svojim navijačima poklonimo još jednu dobru utakmicu. Rijeka ima stvarno jako dobre igrače, ali i kao ekipa dišu zajedno. Ne znam kako ih možemo zaustaviti, naš će se trener pobrinuti za taktiku, a na nama je da damo sve od sebe na terenu i njegove zamisli provedemo u djelo.

Tko je najopasniji od Rijekinih napadača?

- Iskreno, svi su opasni, od Gavranovića i Vešovića pa nadalje, čak i njihovi vezni igrači, koji mogu zaprijetiti iz daljine. No i ja imam svoju obranu i vezne igrače koji će pokušati mene rasteretiti.

Marković je već branio protiv Rijeke.

- Na Rujevici u prvoj utakmici ove sezone, kad smo izgubili 2:0, dobio sam golove iz slobodnog udarca i iz jedanaesterca. Iz igre mi dosad nisu zabili, nadam se da neće ni u srijedu.

Očekuje se da će jedina tribina koprivničkog stadiona biti ispunjena, Markoviću će to biti prvo takvo iskustvo.

- Nikad još nisam igrao pred punim stadionom, ali to će mi biti samo dodatni motiv da dam sve od sebe. Uvijek sam koncentriran isključivo na utakmicu, ne opterećujem se ničime sa strane, pa tako ni Rijekom i njenim ambicijama. Neka prvak bude tko to zasluži - poručio je vratar Farmaceuta.

U početni sastav vjerojatno će se vratiti i Dario Melnjak, lijevi bočni koji je zimus stigao na posudbu iz Lokerena.

- Došao sam pomoći sebi i Slavenu, ustabilio sam se u posljednjim utakmicama, a kad su se pojavili problemi sa zadnjom ložom, nismo htjeli ništa riskirati. No do srijede bi sve trebalo biti u redu. Izgubili smo u Osijeku, bio je to loš dan koji je najbolje zaboraviti. Trebamo se okrenuti Rijeci, nastojati odigrati što bolju utakmicu. Veseli me što će biti i puno naših navijača, bit će to dobra utakmica u dobroj atmosferi. Uvijek je lijepo igrati protiv Rijeke, Dinama i Hajduka - ističe Melnjak.

Ove je sezone Slaven dvaput gubio na Rujevici, dok je kod kuće s Rijekom odigrao 0:0. Može li u srijedu do prve pobjede te tako opet krojiti vrh ljestvice, kao što je to učinio slavljem protiv Dinama?

- Uopće ne razmišljamo o tome tko će osvojiti naslov prvaka, koncentrirali smo se isključivo na sebe, pokušavamo ispraviti pogreške koje činimo. Mi smo stvarno dobro odigrali i prošlu utakmicu protiv Rijeke na Rujevici, mogli smo tamo i do boda, zato vjerujem da imamo šanse za dobar rezultat. Najbitnije je popraviti dojam iz Osijeka. Što se Rijeke tiče, dosta su zrela i sad već uigrana momčad, sve više imaju pobjednički gard. I individualno su jako dobri, ali još više kao momčad, i igraju jako ozbiljan nogomet.

Melnjakov bratić Marko Rog bivši je igrač Dinama, no Dario kaže da nikoga ne favorizira u utrci za naslov.

- Nemam favorita, ne opterećujem se time tko će biti prvak. Drago mi je da je naša liga ove sezone puno zanimljivija i bolje praćena nego prije, i u borbi za titulu i za opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:31