Roni Brmalj / Novi List / CROPIX
22. KOLO HNL-a

RIJEKA I LOKOMOTIVA OTVARAJU PROLJETNI DIO SEZONE Kek poručio: 'Dosta upitnika i samo jedan cilj - pobjeda'

Utakmicom između Rijeke i Lokomotive na Rujevici danas s početkom u 18h započinje proljetni dio sezone u HNL-u.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. veljača 2016. 13:06

- Svaki ulazak u polusezonu nakon priprema nosi neke upitnike. Teško je govoriti gdje si, jer možeš napraviti najbolje pripreme pa te ne krene dobro. S naše strane pripremno razdoblje je bilo uobičajeno, s najvećom razlikom što smo imali doista sjajne uvjete za rad. Unatoč svim tim kišama mogli smo normalno trenirati - rekao je Matjaž Kek u uvodu jučerašnje konferencije za novinare istaknuvši kako su ciljevi Rijeke za prvi ogled nastavka prvenstva definirani.

- Naš cilj je jasan, ući u ovaj dio prvenstva pobjedom protiv suparnika koji s jedne strane ima iskustvo Leka, Andrijaševića i Pamića, a s druge mladost i motiv igrača koji su došli iz drugih klubova. Čeka nas sigurno interesantna utakmica u kojoj ne smijemo podleći atmosferi, i u kojoj moramo imati pameti, hrabrosti, agresije i motiva da krenemo naprijed.

Rijeku na početku proljetnog dijela očekuje nimalo lagan raspored, ali Kek ne smatra da ishod prvih nekoliko proljetnih kola može odrediti tijek prvenstva.

- Prvenstvo je na jesen pokazalo da protiv velikih pobjeđuješ, a onda protiv momčadi iz donjeg dijela ne napraviš posao do kraja pa ti sve skupa ništa ne znači. Ostalo je 15 rundi i na kraju će se mrtvi brojati. Suparnik koji nam dolazi je kvalitetan, ima mir, dobre uvjete i pojedince koji mogu igrati u svakoj momčadi u HNL-u.

Najviše poteškoća u završnom dijelu priprema Keku su predstavljale ozljede i bolesti nekih igrača, kao i činjenica da su Matei i Mejač tek nekoliko dana u treningu s momčadi.

- To su uobičajene stvari, problemi koji se događaju svim klubovima. Posljednje dvije utakmice nismo mogli igrati s najjačim sastavom, ali to nam se može dogoditi i u prvenstvu. Neki igrači koji u jednom trenutku nisu bili u prvom planu dobili su veću minutažu i zadovoljan sam kako su na to odgovorili. Kada ulaziš u drugi dio prvenstva s četiri, pet novih igrača onda uvijek postoje neki upitnici. Igrači su s puno motiva ulazili u treninge, s velikom željom ispunjavali zadatke na treninzima i to me čini optimistom. Razmišljam o pozitivnim stvarima, o njihovoj želji da se pokaže u prvenstvenoj utakmici.

Upravo je sastav najveća nepoznanica pred današnji ogled. Tko će na desni bok, kako će Kek posložiti ofenzivni dio, mogu li Gavranović, Balaj, Bezjak i Tomasov zajedno...?

- Ne želim govoriti o sastavu, ali bio sam primoran dosta toga mijenjati u odnosu na ono što sam imao zamišljeno u nekim svojim nacrtima. Imam dva-tri rješenja u glavi i mislim da sam blizu onoga tko će igrati. I to što je teško predvidjeti tko će igrati je interesantno. Rujevica je zatvorenija pa ne otkriva neke stvari, ali izaći će se na prozore pa dalekozorima gledati i tražiti prave informacije.

U sjeni ‘velikog brata’

Nije se Kek želio baviti puno suparnikom, uvijek radije gleda u svoje dvorište, a nisu ga iznenadile ni konstatacije iz redova Lokosa da više neće biti onog ofenzivnog Ivkovićevog garda.

- Nije Lokomotiva drugačije ni igrala zadnje utakmice i mislim da se tu ne može puno toga promijeniti. Razmišljamo o njima s puno respekta, dobro su vođeni, bore se za sebe iako su nogometnoj javnosti u sjeni ‘velikog brata’. Znamo da i oni rade puno i imaju kvalitetne igrače, a kako će igrati je njihova stvar. Mi ćemo se pokušati pripremiti što bolje znamo, a utakmica će pokazati jesmo li u tome uspjeli ili nismo - zaključio je Kek.

Rijeka vs. Lokomotiva u ovoj sezoni

2. kolovoza 2015. (HNL)

Rijeka - Lokomotiva 3:1

strijelci: Leovac 6, Bezjak 35, Sharbini 60/Andrijašević 25

17. listopada 2015. (HNL)

Lokomotiva - Rijeka 1:2

strijelci: Perić 23/Maleš 48, Lešković 71

8. prosinca 2015. (HNL)

Lokomotiva - Rijeka 0:1

strijelac: Bezjak 65

Linker
20. travanj 2024 04:48