Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
LIJEČNICI NISU OPTIMISTIČNI

RIJEKA OSLABLJENA ULAZI U VELIKI JADRANSKI DERBI, HAJDUKU OLAKŠAN POSAO Bišćanova momčad bez čak trojice važnih igrača starta u okršaju na Rujevici!?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. rujan 2019. 20:26

Antonio Mirko Čolak, Zoran Kvržić i Lorenco Šimić podvrgnuti su dodatnim liječničkim pregledima koji su trebali utvrditi je li realno za očekivati njihov nastup u nedjelju protiv Hajduka.

Ipak, liječnici nisu optimistični, rizik da se uključe u trenažni proces u ovom trenutku je još uvijek velik, samim time i šansa da nastupe i dalje se mjeri u promilima.

Navodno su neki tretmani kojima su podvrgnuti posljednjih tjedana urodili plodom i ozljede idu na bolje, no taman i da bol nestane, pitanje je u kojoj mjeri mogu pomoći igrači koji su 15-20 dana izvan trenažnog procesa.

U svakom slučaju, na Rujevici se i dalje nadaju oporavku, ali svaki dan koji prođe a da se ne uključe u trening smanjuje vjerojatnost njihova nastupa.

Kome 154. jadranski derbi?

Rijeka i Hajduk ove nedjelje na Rujevici igrat će 154. jadranski derbi računaju li se sva natjecanja od 1946. godine na ovamo, liga i kup bivše države, te prvenstvo, Kup i Superkup otkako je Hrvatske. Hajduk dominira i dalje u tim derbijima iako je Rijeka u posljednjih sedam godina, najviše zahvaljujući dugom nizu neporaženosti pod Kekovim vodstvom, uspjela malo ublažiti te brojke. Ipak, u dosadašnje 153 utakmice Hajduk je ostvario 57 pobjeda, Rijeka 43, dok su 53 utakmice su završile remijem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 11:00