Tea Cimas / CROPIX
ZAVRŠENA TRAKAVICA

Rijeka rasknula s Jajalom: 'Svjestan sam nevolja koje sam izazvao svojim potezom'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 23. siječanj 2015. 22:26

Trakavica po pitanju odnosa na relaciji Rijeka i Mato Jajalo službeno je završena. Bijeli su u petak dogovorili raskid ugovora s veznjakom koji je tijekom boravka momčadi u Rovinju neovlašteno napustio pripreme. U međuvremenu je prvoligaš s Kantride pokrenuo disciplinski postupak prema sada i formalno svojem bivšem igraču.

- Nakon svega što se dogodilo igrač bi u daljnjem radu s Rijekom mogao očekivati samo obavezne trenažne procese i isključivanje iz momčadi na određeno vrijeme s upitnim povratkom. Uzimamo u obzir okolnosti koje su dovele do nekog postupka, no to ne znači da toleriramo ponašanje koje nije primjereno i koje šteti ostatku momčadi, ali i ugledu cijelog kluba. Igrač se ogriješio o klupski pravilnik na jedan neoprostivi način, to je u konačnici i dovelo do raskida ugovora na štetu igrača, koji će platiti naknadu za prijevremeni raskid ugovora - rekao je sportski direktor Srećko Juričić.

Na službenim stranicama kluba, sa svojim objašnjenjem svega onoga što se događalo posljednjih petnaestak dana, oglasio se i Mato Jajalo:

- Svjestan sam ishitrenosti i nepromišljenosti svog postupka. Nisam mnogo razmišljao prije nego sam se odlučio na taj korak, radi se o impulzivnoj odluci zbog obiteljskih razloga, koji su izrazito neugodne prirode. Ne želim ulaziti u detalje, želim da razlozi ostanu dio moje privatnosti i nadam se da će me svi razumjeti. Svjestan sam nevolja i neugodnosti koje sam izazvao svojim postupkom i ovim putem ispričavam se svima koji su na bilo koji način pogođeni. Rijeka je za mene napravila mnogo, vratila me u igračku poziciju kojoj sam se prije dolaska u Rijeku samo nadao. Zbog toga će klub i grad za mene uvijek imati posebno mjesto. Posebice zato što je moj život u Rijeci bio više nego dobar. Zahvaljujem klubu koji je prihvatio obeštećenje i naknadu za moj odlazak, što je u konačnici razumio u kakvoj se poziciji nalazim, a to nikako nije bila obaveza kluba. Znao sam da sam angažiran u veliki klub, cijenim sve s kojima sam surađivao: svoje suigrače, trenera, stručni stožer, Upravu i sve navijače, koji ovaj klub bodre na jedan poseban način.

Linker
17. travanj 2024 17:31