CROPIX
PRIJATELJSKA UTAKMICA

RIJEKA SLAVILA PROTIV ŠVICARSKOG DRUGOLIGAŠA Heber promašio, pa se iskupio, Igor Bišćan isprobao sve igrače

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2019. 23:25

Uvjerljiva je bila Rijeka protiv ambicioznog švicarskog drugoligaša Servettea pobjedom 3:1, a odgovarala je Bišćanovoj momčadi ideja da se igra dvaput po 50 minuta i kad se 'lomilo', razlika u kvaliteti bila je sve očitija, Riječani su prelomili susret.

U jednom trenutku na sredini drugog dijela, nakon poneke pogreške 'bijele' obrane Švicarci su pokušali izjednačiti s dva-tri dalekometna pokušaja, ali pribran je bio Prskalo. Kao i nešto kasnije, kad je sve već bilo riješeno, obranio je udarac Wütricha glavom iz blizine. Tek je uspio smanjiti Schalk. Međutim, utakmica je odlučena u 79. minuti kada je Kvržić iskoristio pogrešku suparničke obrane i vratara, mreža je ostala prazna, a Kvržić je s tridesetak metara rutinski pogodio, dok je pobjedu zapečatio Capan.

Igor Bišćan prije utakmice se fotografirao s lokalnim mladićima, prepoznali su ga, očito, kao bivšeg igrača Liverpoola, a onda je na teren poslao gotovo najbolju postavu. Izuzev ozlijeđenog Gorgona, a na klupi je od 'udarnika' bio jedino Čolak. U napadu su ordinirali Heber i Puljić, izmjenjujući se u vrhu napadu, ponekad su naprijed igrali i obojica.

Heber je odmah promašio veliku priliku, nakon udarca Kvržića koji je odbio Frick, Rijekin Brazilac s desetak metara nije pogodio praznu mrežu, pucao je preko vrata. Ali se onda iskupio golom s bijele točke. Kvržić je proigrao Puljića, njega srušio Mfuyi, a Heber nije promašio. U nastavku je ušao Čolak, loše reagirao na jednu povratnu loptu, isprobao je Bišćan sve igrače, predstavili su se i svi mladići izuzev vratara Pandura, Vuk je nekoliko puta dobro prošao po krilu, a Punčec je zaradio žuti karton jer je nogom razbio arkadu Chagasu...

No, ono najvažnije, Hrižeka, kako je Bišćanovu momčad izgovarao službeni spiker, zasluženo je pobijedila Servette.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:04