Screenshot/Youtube
TEŽE OD OČEKIVANOG

RIJEKA STREPILA DO ZADNJEG TRENUTKA Stoper zabio jedini pogodak, vratar obranio zicer u finišu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 14. kolovoz 2016. 01:25

Nogometaši Rijeke vratili su se pobjedama nakon dva remija (Basaksehir, Inter), zahvaljujući pogotku Mateja Mitrovića sedmi put u nizu pobijedili su Lokomotivu (1:0) i zadržali priključak s Dinamom na vrhu HNL-ljestvice. Prilično jednosmjernu utakmicu koja se najviše igrala na gostujućoj polovici Rijeka nije uspjela riješiti na vrijeme zbog čega su navijači do posljednje minute strepili nad bodovima koje je sjajnom obranom na kraju osigurao odlični Andrej Prskalo.

U najavi utakmice Marko Vešović je govorio da bi rani pogodak uvelike olakšao posao Bijelima što se protiv razigrane i rastrčane Lokomotive pokazalo točnim. Utakmica je krenula pomalo uspavano s obje strane, s laganom inicijativom Rijeke koja je više tražila širinu nego dubinu, ali koja je i nešto ofenzivniji pristup naplatila već nakon drugog udarca iz kuta i Mitrovićevim pogotkom nakon kornera Mateija krenula pobjedničkim kolosijekom.

Vodećim pogodak natjerao je Lokose da malo više izađu prema golu domaćina, u nekoliko su navrata brza otvaranja nakon osvojene lopte mirisala na opasnost, ali bez kvalitetnijeg završnog dodavanja ili udarca koji bi ugrozio Prskala. Riječani su se, s druge strane, pokušavali nametnuti kroz posjed, lopta je često bila u nogama Bradarića i Maleša od kojih su počinjale sve akcije Bijelih i čije su lopte na bočne pozicije (Matei, Zuta, Vešović, Ristovski) nerijetko značile prijetnju pred Zagorcem koju Riječani do odmora nisu uspjeli okruniti pogotkom koji bi prelomio utakmicu. Gavranović (12', 19') i Bezjak (34') nisu bili precizni pa Bijeli skoro kažnjeni za promašaje, ali najprije je Prskalo uklizavanjem odnio loptu ispred Fiolića, a onda Elez blokirao udarac Grezde iz obećavajuće pozicije iskosa s lijeve strane.

Nastavak je ponudio presliku prvog poluvremena, Rijeka je plela mrežu na gostujućih 30-ak metara, a Lokomotiva čekala priliku za brzo otvaranje nakon osvojene lopte. I nije bilo puno takvih situacija što je Ivkovića natjeralo da izmjenama pokuša promijeniti tijek utakmice. Najprije je ušao Rožman, pola sata prije kraja utakmice Ivanušec, dok je posljendnjih 20-ak minuta dobio i Cekici, ali izuzev nekoliko prekida i ubačaja s bočnih pozicija nije bilo ozbiljnije opasnosti za Prskala. Kod Rijeke je u nastavku najopasniji bio Vešović, imao dvije obećavajuće situacije ali nije kvalitetnijom završnicom uspio ugroziti Zagorca pa je utakmica do samog kraja ostala u neizvjesnim vodama.

Srećom po Riječane, na golu je još jednom bio odlični Andrej Prskalo koji je u 83. minuti obranio stopostotnu priliku Luki Ivanušecu čiji je udarac s desetak metara odbio u korner. Prskalo se na kraju, uz strijelca Mitrovića, prometnuo u junaka riječke pobjede koja je osigurana, kada već nije išlo ofenzivce, na stražnji pogon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:47