CROPIX
LUDA NOGOMETNA VEČER

RIJETKO VIĐEN FESTIVAL PROMAŠAJA I GOLIJADA NA PRVOJ BIŠĆANOVOJ UTAKMICI NA RUJEVICI Rijeka nakon šokantnog pogotka pomela najslabiju momčad HNL-a

Nogometaši Rijeke su u posljednjoj utakmici 13. kola na Rujevici deklasirali Rudeš sa 5:1, a moglo je biti najmanje još toliko golova u mreži najslabije momčadi HNL-a. Bila je to i Bišćanova premijera na Rujevici, no Armada je ponovno ostala - suzdržana.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. studeni 2018. 21:36

RIJEKA - RUDEŠ 5:1 (Gorgon 19', Pantalon 28', Heber 45', 71', Čolak 55', Puljić 83')

Igor Bišćan predstavio se Rujevici pobjedom, njegova Rijeka bila je bez milosti za klub koji ga je prije dvije godine pozicionirao na trenersku kartu i tijekom 90 minuta pokazala nepremostivu razliku u kvaliteti između posljednje momčadi prvenstva i one koja puca na gornji dio ljestvice.

Rijeka je bila razigrana i rastrčana, no tek će sljedeće utakmice pokazati koliko je večeras viđeno na Rujevici bilo plod kvalitete domaćina, a koliko nedostatka kvalitete kod gostiju.

Da su riječki napadači bili malo više raspoloženi mogli su igrači Marka Loza teško stradati već do odmora, doista se teško prisjetiti utakmice u kojoj je jedna momčad stvorila (i promašila) toliko stopostotnih prilika.

Igor Bišćan malo je zarotirao momčad, desnu stranu je povjerio Raspopoviću i Kvržiću, Gorgon je otišao iza isturenog Čolaka, dok je Pavičić prekomandiran u vezni red koji je s njim i Lončarom imao puno ofenzivniji gard nego u nekoj drugoj kombinaciji.

Sve to rezultiralo je brojnim uzbuđenjima koja su počela već od 4. minute. Najprije je Filipović ispred Gorgona spasio siguran pogodak, pa je Župarićev udarac nakon kornera pogodio gredu, vratnicu pa se odbio u tlo negdje oko crte, no tek bi “goal-line“ tehnologija otklonila dvojbu je li cijelim obujmom i prošla istu.

Posebno aktivna Rijeka je bila preko desne strane, od Raspopovića i Kvržića dolazile su mnoge upotrebljive lopte, ali Heber (14), Čolak (23) i Gorgon (33) nisu bili precizni. Ipak, do vodstva domaćina najbolju priliku propustio je Čolak u 16. minuti kada je nakon sjajnog prodora Hebera promašio loptu na metar od nebranjenih vrata.

Činilo se da će Rijeka nakon vodećeg pogotka preko Gorgona iz kaznenog udarca lako odraditi posao dojam je bio da bi Rudeš mogao teško stradati, ali kada brzim drugim pogotkom nisu definitivnom slomili goste omogućili su im da se vrate u igru.

U 28. minuti riječka obrana je kapitulirala 11. put u posljednjih 12 utakmica (ne računamo li Kup protiv Križevaca, koji nisu bili ravnopravan suparnik) nakon što se Pantalon poslije prekida najbolje snašao pred Slugom, a tko zna kako bi se utakmica razvila da riječki vratar, uz pomoć vratnice, minutu kasnije nije zaustavio opasan udarac Mrkonjića.

Bilo je to sve od Rudeša, Rijeka je do kraja poluvremena (i utakmice) zagospodarila travnjakom i samo u posljednjih 10-ak minuta prvog dijela velike prilike su imali tri puta Heber, Gorgon...

Pogodak Čolaka u 54. minuti definitivno je skinuo breme pritiska s riječke momčadi, otvorilo se i Heberu, ponovo je zabio i Puljić, oslobodila se Bišćanova momčad grča, palo je i nekoliko peti, dopadljivih otvaranja nakon osvojene lopte...

Bez obzira na (ne)kvalitetu Rudeša, Bišćanu i njegovoj momčadi pobjeda bi mogla biti jak vjetar u leđa za nadolazeću seriju utakmica u kojoj će ispiti biti puno teži od onog kojeg su imali sinoć.

Inter i Slaven Belupo bez golova

U utakmici 13. kola Prve HNL Inter iz Zaprešića i Slaven Belupo igrali su 0-0.

Prema prikaznom u 90 minuta možemo kazati da je Inter bio bliže pobjedi, ali koliko je zapravo susret bio težak govori podatak da smo vidjeli samo jedan udarac u okvir gola.

Inače, bila je ovo peta prvenstvena utakmica zaredom koju su Zaprešićani odigrali kod kuće, a od mogućih 15 bodova osvojili su svega četiri, jako skromno.

Pred 200 gledatelja na stadionu ŠRC Zaprešić sudio je Mlakar iz Zagreba.

Slaven Belupo je šesti na ljestvici sa 13 bodova, koliko ima i sedmi Hajduk, dok je Inter osmi s dva boda manje.

Na vrhu je Dinamo sa 33 boda, druga Lokomotiva ima 28, a treći Osijek 24.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:15