Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
ODLUČUJU NAVIJAČI NA REFERENDUMU?

RIJETKO VIĐEN POTEZ RIJEKINOG PREDSJEDNIKA NA OVIM PROSTORIMA Velika anketa SN: Treba li Mišković ostati predsjednik?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. prosinac 2017. 09:02

Damir Mišković ostaje na čelu riječkog prvoligaša i do 22. prosinca 2017. godine postaje većinski vlasnik kluba!? Upitnik ćemo maknuti završetkom referenduma među članovima Rijeke kojeg je Mišković jučer najavio, povukao rijetko viđen potez na ovim prostorima i dao mogućnost navijačima da kažu svoje.

- Definitivno mi se ne sviđa ovo što se događalo, definitivno mi smeta i definitivno sam u ponedjeljak navečer ima razgovore s predstavnicima Armade. Svima nama zajedno mora biti jasno da predsjednik kluba ne može biti ultras, ne može se ponašati kao ultras. Razumijem ih s njihove strane, na njihove poruke, kojih je uvijek bilo i kojih će uvijek biti, ali kroz razgovor želim da razumiju kako vodim klub, kako želim voditi klub i kako ću ga voditi dok sam predsjednik i u vlasničkoj strukturi. To je moj put! Nije svađati se s ljudima svaki dan, moj put je ići naprijed i doći do cilja. Nekada je možda i da idem zaobilaznim putem, važno je samo da na kraju dana dođem do tog cilja, rekao je Mišković.

- Nekada trebaš zažmiriti na jedno oko, bitno je da na oba ne zažmiriš. Mislim da su shvatili moju poruku kao što sam ja shvatio njihovu i nadam se da onakvih poruka na moji račun neće biti. Ne zato što sam uvredljiv, nego zato što mislim da im na sportskim borilištima nije mjesto. Da ne bude da smo sjeli i u pet minuta sve pokušali riješiti, ja kao privatni klub želim ćuti, a nije mi to obaveza, da članovi kažu žele li da Rijeka nastavi s predsjednikom i vodstvom kojeg ima ili ne želi! Više demokracije od ovoga ne mogu dati i navijači će odlučiti žele li ovakvu Rijeku, moj način rada i moj način promjena ili ne žele - dodao je Rijekin predsjednik.

Ishod je lako predvidjeti, rijetki su na Kvarneru oni koji bi otjerali Miškovića (i Keka), ali bit će zanimljivo vidjeti hoće li Mišković uspjeti uskladiti svoje želje sa zahtjevima Armade.

- Ja sigurno nikad neću ići protiv kluba. To ne znači da neću kupiti ili prodati igrača u Dinamo, Hajduk ili Osijek. Ako je ponuda zadovoljavajuća u odnosu na ono što bih inače dobio ja ne vidim razloga zašto ne bi došlo do prodaje. Razumijem navijače, ali ja kao klub moram preživjeti, ne mogu gubiti novce radi svog ega.

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

U opširnom izlaganju dotaknuo se brojnih tema, posebno zanimljiva bila je ona najaktualnija vezana uz izbor predsjednika HNS-a. Mišković je ponudio svoje viđenje i ideje financiranja hrvatskog sporta i poručio da nije bitno tko će biti predsjednik saveza ako ne bude novaca.

Kada je riječ o biranju između Šukera ili Šimića bio je jasan?

- Ja nisam za nijednog od spomenute dvojice - poručio je Mišković pa rekao i da je sa svojim planom upoznao oba predsjednička kandidata.

- I Šuker i Šimić se slažu sa svime, ali ja sam s prijedlogom došao njima, a ne oni meni - poručio je Mišković uz dodatak da Šimiću ništa ne zamjera, ali da smatra da put kojeg je odabrao bolji od dva koja su mu predsjednički kandidati ponudili, odnosno da je Rijeka – treći put.

U uvodnom dijelu pressice dotaknuo se Mišković financiranja sporta u Hrvatskoj, kroz nekoliko točaka (prihodi od TV prava, kladionica, raznih pristojbi...) iznio svoj plan i viđenje, istaknuo je da je realizacija istog preduvjet za ponovo pokretanje Udruge prvoligaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:47