Mario Stanić
 Jakov Prkic / CROPIX / Jakov Prkic / CROPIX CROPIX
EVO ŠTO SLIJEDI U SPLITU

SADA SE SVE ZNA - OVO JE KVARTET KOJI ĆE VODITI HAJDUK U 2020. GODINI! Vatreni tandem preuzima struku uz dva važna suradnika

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. prosinac 2019. 09:12

U Hajduku uvijek zanimljivo - i kada zastor na sezonu padne, scena je i dalje živa. Dapače, bit će pozornica življa negoli je bila tijekom sezone, jer dolaze novi glavni glumci, a to je predstava koju Hajdukova navijačka publika rado gleda.

Sljedećih dana stiže osvježenje u stručnom stožeru, dolazi sportski direktor Mario Stanić, dolazi i njegov asistent Ivan Kepčija. Doduše, preciznije je za Stanića kazati da je šef struke s obzirom na to da nema potrebnu licencu za obnašanje dužnosti sportskog direktora, ali ma koju funkciju nominalno bude obnašao, Stanić je čovjek koji nasljeđuje Sašu Bjelanovića. Ali očigledno s većim ovlastima nego što je imao 40-godišnji Zadranin.

Stanić, uz njega Kepčija i na klupi Igor Tudor - to je najizglednija kombinacija u stručnoj piramidi. Bijele čeka nova promjena trenera, to je već danima jasno. Buriću oproštaj s Istrom, a Hajduku novi zaokret.

Zagreb, 290519.
Konferencija za medije povodom 15. rodjendana Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce, na kojoj su najavljeni sportskorekreativni programi za djecu Moje pravo na Rukomet i Nogomet.
Na fotografiji: Mario Stanic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Mario Stanić

Ne prođe puno, a na Poljudu imamo novu viziju. Bjelanović je u ljeto 2018. naslijedio Branca u ulozi sportskog direktora, a šef Akademije tada je bio Krešimir Gojun. Ovog ljeta Gojun je smijenjen, na njegovo mjesto došao je Boro Primorac, a potom je otišao i sportski direktor Saša Bjelanović.

Od druge polovice prosinca novi je stručni tim na Poljudu, a na čelu je Stanić. Struka Hajduka bit će tako u rukama kvarteta Stanić - Kepčija - Tudor - Primorac.

Foto: Josko Ponos/ CROPIX
Foto: Josko Ponos/ CROPIX
Split, 23. svibnja 2013. godine: Nekoliko tisuća navijača dočekalo je na zapadnoj tribini oko 5 sati ujutro igrače i stručni stozer Hajduka nakon osvajanja Kupa

Što će novog donijeti, pokazat će vrijeme, ali sigurno je da slijedi novo usklađivanje rada i sustava po kojem će igrati Hajduk. Stanić i Tudor diktirat će ritam svim mlađim kategorijama, da Hajduk ima identične sustave rada kao i u prvoj momčadi, kojoj, dakako, slijedi “provjetravanje svlačionice”.

Dani koji dolaze bit će burni i zanimljivi za navijače i sve one koji vjeruju da se Hajduk s novim licima može vratiti na staze stare slave. Rekonstrukcija Hajduka počinje ovog tjedna, a jedino što se zasad ne zna jest s koliko će novca raspolagati Stanić i njegov tim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:30