Screenshot/Instagram
'ČUT ĆETE LIJEPE VIJESTI O MENI'

SAMMIR OPET PLIVA U MILIJUNIMA! ZA SN POTVRDIO DA JE DOBIO IZVANREDNU PONUDU, ALI ODLAZI S KNEDLOM U GRLU 'Nisam mogao sam, pa nisam ja Messi!'

ČIŠĆENJE U SVLAČIONICI Wuhan Zalla FC rasteretio maksimirsku blagajnu ugrabivši modrog Brazilca, koji je nedugo nakon raskida ugovora otvoreno progovorio za SN
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2017. 00:49

Jučer poslije podne, nakon predstavljanja novog trenera Marija Cvitanovića, vrlo brzo nam je sletjela još jedna vijest koja je bila vrlo zvučna! Dinamo je raskinuo ugovor sa Sammirom!

U Maksimirsku 128 stigla je ponuda petoplasiranog kluba kineske druge lige Wuhan Zalla, ponuda koju u plavom domu nisu mogli odbiti, te se sve ekspresno finiširalo.

- Bili smo zadovoljni ponudom i sve smo brzo dogovorili - kazao je Dinamov direktor Tomislav Svetina...

Milijunski ugovor

Javio nam se i Sammir...

- Da, sve sam brzo dogovorio s Dinamom. Ponuda koju sam dobio zaista je izvanredna za mene, a za koliko se dogovorio Dinamo ne znam. Žao mi je što nisam nakon povratka u Dinamo uspio osvojiti ni jedan trofej, ali valjda je život takav. Vraćam se u Kinu, vjerujem da ću dobro igrati i pokazati koliko vrijedim - kazao nam je Sammir.

Rekao je da nije planirao odlazak iz Dinama.

- Ne, zaista to nisam planirao, ali stigla je ponuda. Držim da je odlazak u Kinu u ovom trenutku najbolja opcija za mene. Zaista ne znam je li Dinamo za mene dobio odštetu ili nije. Ja sam se dogovorio s Wuhan Zall FC, a ovo drugo ne znam. Mislim da se Dinamo s Kinezima nešto dogovorio, ali ne znam za koliko.

Pitali smo ga kako bi ocijenio svoje igre u Dinamu, je li opravdao povjerenje ili nije? Je li zaista bio tjelesno nespreman?

- Velim, došao sam u Dinamo otvorena srca, s velikom ambicijom, želio sam uzeti titulu. Veselio sam se povratku u Dinamo zbog navijača. Znam, kritizirali ste me... Kazivali ste da nisam dovoljno spreman, da ne mogu. Međutim, jeste li se ikad zapitali mogu li sam? Ne, nisam mogao sam. Sam nisam mogao napraviti ništa. Nisam ja Leo Messi! Ako se sjećate, niti onda kad sam bio najbolji, nisam igrao sam. Ne bih htio da ovo netko krivo shvati, poštujem i cijenim dečke koji su sada u Dinamu, ali u ono moje vrijeme, kad sam bio najbolji, imao sam bolje suigrače! Ponavljam, molim da to napišete, nije to kritika ovim dečkima, ali bilo mi je lakše igrati s onom generacijom. Znam da ćete na kraju napisati da je Dinamo pogriješio sa mnom. Možda je tako ispalo, ali ja vam kažem da bi sve bilo drukčije da je bilo malo više podrške. No, pustimo to, idemo dalje...

Prema Kini je krenuo u petak ujutro...

- Navikao sam na Kinu, igrao sam tamo. Vidjet ćete da ćete o meni i mojim igrama u Kini čuti lijepe vijesti. Dinamu želim sreću i da sljedeće sezone osvoji naslov. Šteta što to ja nisam uspio - zaključio je Sammir.

Neslužbeno saznajemo da je Dinamo na ime odštete za Sammira dobio neku minimalnu odštetu, a neki izvori tvrde da zapravo odštete nije niti bilo... Međutim, saznajemo da će Sammirova godišnja plaća iznositi oko 3 milijuna eura plus bonusi. Ako se klub plasira u prvu ligu, zarađivat će još i više.

Odlaskom Sammira, bez obzira je li odšteta minimalna ili je uopće nema. Dinamo se ‘riješio’ i njegove plaće od milijun eura godišnje, što je, priznat ćete, velika stavka u budžetu kluba. Tako je Dinamo u dva dana ostao bez trenera Peteva i Sammira, dvojca koji baš i nije idealno funkcionirao. Modri klub se, dakle, odlučio pročistiti sve što nije valjalo u proteklom razdoblju. Sammir nije ispunio očekivanja, nikako nije uspio doći do željene razine pripremljenosti, što je stvaralo problem i treneru Petevu. Tko zna, da je Petev znao da će Sammir otići, možda ga na pripremama ne bi forsirao u udarnoj postavi, možda bi i preživio?

Bilo kako bilo, sada na scenu stupa - Ante Ćorić! Nova Dinamova ‘desetka’ svakako će biti najsretnija odlaskom Sammira, jer će konačno dobiti poziciju u ‘centrali’, postat će ono što želi - centralni vezni igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 02:07