HNL

Sammir potpisao za Getafe: 'Presretan sam, u Dinamu i ne znaju kakvog su igrača imali'

AUTOR:
 • Arhiva

 • OBJAVLJENO:
 • 18.01.2014. u 18:04

 • Dinamova je nesreća što će Sammir u Getafe preseliti tek na ljeto, što u prijevodu znači da će Modri ostati bez odštete za njega

  Sammir je novi igrač Getafea! Brazilac s hrvatskom putovnicom preko facebooka je potvrdio da seli u Španjolsku i da je trogodišnji ugovor već potpisan. Dinamova je nesreća što će Sammir u Getafe preseliti tek na ljeto, što u prijevodu znači da će Modri ostati bez odštete za njega...

  - Sretan sam što sam potpisao za Getafe i što nastavljam karijeru u Španjolskoj. Nadam se da ću svojim igrama skrenuti pozornost izbornika Nike Kovača - rekao je Sammir za Jutarnji list odmah po objavi da je potpisao ugovor za španjolski Getafe.

  Iako se nadao da bi mu Dinamo mogao izaći u susret i pustiti ga već ove zime, Mamić je inzistirao na odšteti pa su u Getafeu procijenili kako je bolje pričekati pola godine i Sammira dobiti besplatno.

  - U Maksimiru su mi rekli da nema šanse da odem u neku od Liga petice, a ja sam eto u Getafeu... U Dinamu ne znaju kakvog su igrača imali - zaključio je Sammir.

  Sammir je na facebooku napisao:

  Dragi prijatelji vas prve želim obavijestiti da sam postao novi igrač madridskog Getafea i od ljeta ću svoju karijeru nastaviti u Španjolskoj.

  Nakon sedam godina u Dinamu došlo je do zasićenja i rastanak je bio moja želja. Rastanak nisam zamišljao na ovakav način no izgleda da je jedino tako bio moguć. Hvala Upravi GNK Dinama koja mi je dala dva mjeseca da pronađem novi klub, ali eto bilo je potrebno puno manje.

  Sedam godina sam u Dinamo, tu sam proveo najbolje igračke godine i osvojio sve što jedan nogometaš može osvojiti u Hrvatskoj.

  Postao sam igrač Dinama s najviše nastupa u europskim nastupima, treći strijelac u povijesti europskih nastupa kluba, drugi najtrofeljniji igrač kluba s osvojenih više naslova prvaka Hrvatske od Hajduka. Sad želim iskusiti nove izazove u karijeri i dokazati se u jačoj ligi. Dinamo će zauvijek ostati moj klub, a Hrvatska moja druga domovima u koju ću se uvijek rado vraćati i ako Bog da nastupati u reprezentativnom dresu.

  Hvala svima koji ste bili uz mene sve ove godine, ne samo u onim lijepim trenucima nego i u teškim kada su mi mnogi okretali leđa.