CROPIX
ZANIMLJIVA NAJAVA

SAMMIR SPREMA NEŠTO POSEBNO ZA DINAMO, BJELICA ODGOVORIO NA PITANJE O HAJDUKU I OBJASNIO ŠTO SE SPREMA KONKURENCIJI 'Bit ćemo ispred svih!'

DINAMO Trener Nenad Bjelica uoči ‘gostovanja’ kod Lokomotive koje mu dolazi već u petak (18.00)
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2019. 00:57

Jučerašnje jutro u Maksimiru bilo je standardno, priprema za utakmicu s Lokomotivom. Nakon neočekivanog poraza od Varaždina, naravno da u plavom klubu s posebnim fokusom gledaju na ogled s gradskim suparnikom koji u posljednje vrijeme iskazuje jako dobru formu, jer eto Tomićeve momčad sa Sammirom pri vrhu ljestvice.

E da, baš nas zanima kako će Sammir suprotstaviti klubu koji ga je proslavio. Poznajući bivšeg hrvatskog reprezentativca, vjerujte, bit će jako napaljen...

Znate da je svojevremeno bilo govora da bi se mogao još jednom vratiti u plave dvore, ali na kraju nije prošlo. Sad bi mogao Sammir kazati “pokazat ću vam da sam mogao...”. No dobro, kako će sve izgledati vidjet ćemo u petak.

Pozitivan dojam

U kakvom će se sastavu Modri pokazati protiv Lokosa? U Karlovcu je Bjelica protiv četvrtoligaša na teren poslao praktički europski Dinamo, onaj koji je onako fascinantno neutralizirao Atalantu. Hoće li istu priču ponoviti protiv momčadi Gorana Tomića?

- Vidjet ćemo... U svaku utakmicu u sastav stavim one najspremnije. One za koje mislim da su najspremniji. U Karlovcu smo imali malo jači trening, pa vjerujem da će oni koji su igrali u Kupu biti na raspolaganju.

Varazdin, 210919.
Gradski stadion. 
Utakmica 9. kola 1. HNL, NK Varazdin - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener Dinama.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Je li s netko možda na tom ogledu s Karlovcem nametnuo?

- Pa, igrali su uglavnom oni igrači koji su igrali protiv Atalante. Jedini koji nije igrao ove dvije posljednje utakmice je Šitum koji je bio dosta dobar, isto tako i Kadzior koji je igrao posljednjih dvadesetak minuta protiv Varaždina. Obojica su zabili po pogodak, pozitivno je to što su pokazali.

Bjelica, to ste naravno već mogli zaključiti, nikad ne preskače utakmice, tako da pitanja o Manchester Cityju još nisu ta koja treba postavljati.

- Nismo još razmišljali o Cityju, nisam još ništa gledao. Ne želim ništa gledati. Želim se fokusirati na Lokomotivu, to nam je sad najvažnije. Vidite samo kako se brzo ta dobra atmosfera naruši, jednostavno fokus mora biti na prvoj sljedećoj utakmici, koliko god to naizgled dosadno zvuči, ali to je jednostavno tako.

Nije tako loše

Pitali smo Bjelicu kako mu izgleda pogled s drugog mjesta, Dinamo na to nije navikao.

- Prošle sezone smo nakon prvih devet utakmica bili prvi s dva boda prednosti. Sad nam fali jedna utakmica, ona odgođena s Rijekom. Kad bude odigrana ova utakmica s Rijekom, vidjet ćemo kakvo će biti stanje na ljestvici. Nije tako loša situacija ni sada. Moramo samo malo pojačati gas u HNL-u. Tu mislim u odnosu na posljednje utakmice.

Hajduk vodi, raste euforija u Splitu, mogu li Splićani na njenom valu biti opasan suparnik za naslov, plaši li vas to?

- Mi smo fokusirani samo na sebe i svoj rad. Vjerujem da ćemo na kraju biti ispred svih naših suparnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:13