Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
VAŽNA KARIKA

SAMO OZBILJNI REZULTATSKI PODBAČAJ MOGAO BI UZDRMATI NJEGOV STATUS Dok god Matjaž Kek stvara novac, on će za Miškovića biti nedodirljiv

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2017. 15:05

Damir Mišković po jednoj stvari uvelike odudara od brojnih predsjednika klubova u Hrvatskoj ali i šire budući da u njegovoj percepciji života kluba rezultat nije svetinja. Naravno da je važan, bio je pokretač i zamašnjak mnogih procesa koji su se dogodili Rijeci, ali od svog dolaska 2012. godine predsjednik Bijelih je isticao da mu je cilj stvoriti klub koji je samoodrživ i koji će moći živjeti od onoga što zaradi.

A budući da su prihodi od ulaznica, sponzora i televizijskih prava u HNL-u mizerni, to živjeti od onoga što zaradiš odnosi se na afirmaciju i podizanje vrijednosti igrača odnosno njihova prodaja. Upravo u tome leži pozadina one Miškovićeve rečenice u kojoj je rekao da Keka neće smijeniti ni da mu se dogodi deset poraza zaredom.

Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

Predsjednik Bijelih svjestan je da mu je Matjaž Kek, uz direktorski dvojac Juričić - Mance, ključna figura samoodrživog kluba i dok god Kek bude stvarao novac, u ovom konkretnom slučaju afirmirao igrače koji će odlaziti iz Rijeke u milijunskim transferima i osigurati klubu nesmetano poslovanje, bit će ključna figura Miškovićevog projekta i samo ozbiljni rezultatski podbačaj mogao bi uzdrmati njegov status koji je, bez da pretjerujemo, u ovome trenutku nedodirljiv i takav će ostati taman i da Rijeka ove sezone ne osvoji naslov prvaka. Zašto?

Sama činjenica da je od igrača koje ima na raspolaganju stvorio kapital težak 30-ak milijuna eura najkraći je i najbolji odgovor na ovo pitanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:29