Emica Elvedji / Hanza Media / Hanza Media
JEDANAESTERAC JE BIO

ŠEFU SUDACA SUMNJIVA SITUACIJA U GRADSKOM VRTU 'U Rijeci se nešto događa! Meni je izgledalo kao da je Vešović namjerno zaradio crveni karton'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 13:53

Rijeka je u posljednjem domaćeg prvenstva upisala poraz u Gradskom vrtu od Osijeka (1:0), a odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 18. minuti kada je Fran Jović pokazao na bijelu točku nakon naguravanja u šesnaestercu gostiju. Bilo je dosta govora oko toga je li opravdano dosuđen jedanaesterac, a svoje je mišljenje za Novi list na tu temu dao i šef hrvatskih sudaca Ante Kulušić koji nema pretjeranih zamjerki na Jovićevo suđenje.

– Igrači su se navikli gurati u šesnaestercu i očekivati da se ništa ne dogodi. Mi smo dali naputak, kao što je to slučaj svugdje u Europi, da je svako guranje i držanje u kaznenom prostoru prekršaj.

Osvrnuo se Kulušić i na dva žuta kartona Marka Vešovića.

- Meni je to izgledalo kao da ih je namjerno napravio, kako drukčije objasniti one njegove poteze. Ne znam što se događa u Rijeci, a očito se nešto događa, ali znam samo da Riječani nemaju nikakvog razloga bacati krivicu na suce. Ja samo znam da ću se usplesti u zamku ako budem komentirao svaku utakmicu na način da procjenjujem kartone. Totalni je promašaj ako Rijeka krivca za poraz od Osijeka traži u sucu. Na kraju, ne razumijem zašto su obje momčadi, pogotovo Rijeka, igrale kao da im je to zadnja utakmica u životu. Preoštro. Ono što je pohvalno i pozitivno, jest činjenica da smo u dva dana imali dva vrhunska hrvatska derbija.

Linker
20. travanj 2024 06:13