Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SUKOB U MAKSIMIRU

ŠEST IGRAČA JE MEĐU NAJPLAĆENIJIMA, ALI DALEKO IZNAD SVIH JE BJELICA! Pogledajte kako zarađuju zvijezde Dinama i koliko bi se novca trebali odreći

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2020. 20:45

GNK Dinamo je zbog pandemije koronavirusa odlučio smanjiti plaće igračima, stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec. Ipak, igrači i trener Nenad Bjelica su takvu opciju zasad odbili.

Dinamo je u utorak donio odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

A kolike su zapravo ta smanjenja:

Radna zajednica: Oni koji imaju plaću do 7500 kuna, bez ustega; oni koji imaju više od 7500 kuna trećinu tog dijela koji je veći od 7500 kuna dobivaju odmah, trećina će im se isplatiti najkasnije šest mjeseci od prve službene utakmice, a trećine se odriču.

Igrači (primjer): Ako je plaća 120 tisuća eura godišnje, dakle, 10 tisuća eura mjesečno, odmah dobiju 3333 eura, 3333 eura mjesečno najkasnije šest mjeseci od prve službene utakmice, a 3333 eura se odriču. S obzirom na to da je odluka na snazi šest mjeseci od 120 tisuća eura neće im se isplatiti 19.998 eura ili 16 %. Kako imaju dugoročne ugovore, na četiri ili pet godina taj je postotak još manji.

Dinamo brojke:

1,2 milijuna eura godišnji je ugovor s maksimirskim klubom Dinamova trenera Nenada Bjelica

500-700 tisuća eura godišnje ima prva kategorija igrača Theophile, Ademi, Livaković, Gavranović, Petković, Moubandje...

Linker
08. rujan 2024 08:31