HNL

Šimunić: 'Moje skandiranje bilo je odraz ljubavi, a ne poticanje na mržnju'

AUTOR:
 • Arhiva

 • OBJAVLJENO:
 • 20.11.2013. u 12:52

 • Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave - rekao je Šimunić

  Gesta Josipa Šimunić nakon utakmice izazvala je brojne negativne reakcije i sam nogometaš jutro nakon slavlja morao je opravdavati svoje postupke. Podjetimo, Šimunić je nakon utakmice uzeo mikrofon i s navijačima skanirao 'Za dom spremni':

  - Strašna mi je pomisao da bi me netko mogao stavljati u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvata koji je rođen i odrastao van svoje domovine meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo spomenuto skandiranje s navijačima – rekao je Šimunić za Dinamovu službenu stranicu.

  - Maksimir, Zagreb, Hrvatska – to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu, na terenu uvijek "bacao na glavu" i davao svoj maksimum. Ostvarili smo veliki uspjeh do kojeg smo teško došli te smo svi bili oduševljeni. Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres. Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi.

  - Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom - zaključio je Joe.