MODRI IDU PO ČUDO

Šimunićeva poruka: 'Tko ne vjeruje u preokret, neka ne sjeda u autobus za Beč'

Pamtim ja i neka finala Lige prvaka u kojima je na poluvremnu bilo 0-3 a na kraju se slavilo. Samo treba vjerovati. To je osnovni preduvjet svakog uspjeha - poručio je Josip Šimunić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. kolovoz 2013. 00:57

Za utakmicu sa Slaven Belupom Josip Šimunić je dobio slobodan dan kako bi se odmorio za ono što ga čeka u Beču. No, kapetan je kapetan pa je samoinicijativno sjeo u autobus i otišao u Koprivnicu kako bi s tribina bodrio suigrače.

- Ovo je bilo bitno da se vratimo. Zadovoljan sam kako su dečki reagirali i sada se okrećemo prema Austriji - rekao je Šimunić koji oko sebe širi zarazni optimizam. Unatoč minusu od dva gola, Joe je čvrsto uvjeren da Dinamo može pregaziti Dunav kao ‘plitak potok’ i vratiti se u Zagreb s Ligom prvaka.

- Da ne vjerujem, ne bih niti išao na utakmicu. I svatko tko razmišlja na način da su sve nade izgubljene, bolje neka ostane u Zagrebu - jasan je Šimunić. O načinu na koji će Dinamo pokušati dobiti Austriju nije htio puno divaniti.

- To nije moj posao. Zoki i Damir neka odrede kako ćemo igrati, a mi ćemo ispuniti njihove želje.

Ne možemo igrati gore od onoga kakoje bilo u srijedu. Gledao sam utakmicu dan kasnije i znam o čemu pričam. No, ne smijemo niti mi uvijek gurati druge krivce, bilo to trener, sudac ili travnjak. Ajmo jednom preuzeti odgovornost i pošteno odraditi svoj posao. To se zove respekt prema klubu koji nas plaća i navijačima.

Kapetan Dinama je obećao da će njegovi suigrači dati sve od sebe.

- Pamtim ja i neka finala Lige prvaka u kojima je na poluvremnu bilo 0-3 a na kraju se slavilo. Samo treba vjerovati. To je osnovni preduvjet svakog uspjeha - poručio je Josip Šimunić.

Linker
25. travanj 2024 09:23