HNL

Šimunićeva poruka: 'Tko ne vjeruje u preokret, neka ne sjeda u autobus za Beč'

AUTOR:
 • Alen Lesički

 • OBJAVLJENO:
 • 25.08.2013. u 22:57

 • Pamtim ja i neka finala Lige prvaka u kojima je na poluvremnu bilo 0-3 a na kraju se slavilo. Samo treba vjerovati. To je osnovni preduvjet svakog uspjeha - poručio je Josip Šimunić

  Za utakmicu sa Slaven Belupom Josip Šimunić je dobio slobodan dan kako bi se odmorio za ono što ga čeka u Beču. No, kapetan je kapetan pa je samoinicijativno sjeo u autobus i otišao u Koprivnicu kako bi s tribina bodrio suigrače.

  - Ovo je bilo bitno da se vratimo. Zadovoljan sam kako su dečki reagirali i sada se okrećemo prema Austriji - rekao je Šimunić koji oko sebe širi zarazni optimizam. Unatoč minusu od dva gola, Joe je čvrsto uvjeren da Dinamo može pregaziti Dunav kao ‘plitak potok’ i vratiti se u Zagreb s Ligom prvaka.

  - Da ne vjerujem, ne bih niti išao na utakmicu. I svatko tko razmišlja na način da su sve nade izgubljene, bolje neka ostane u Zagrebu - jasan je Šimunić. O načinu na koji će Dinamo pokušati dobiti Austriju nije htio puno divaniti.

  - To nije moj posao. Zoki i Damir neka odrede kako ćemo igrati, a mi ćemo ispuniti njihove želje.

  Ne možemo igrati gore od onoga kakoje bilo u srijedu. Gledao sam utakmicu dan kasnije i znam o čemu pričam. No, ne smijemo niti mi uvijek gurati druge krivce, bilo to trener, sudac ili travnjak. Ajmo jednom preuzeti odgovornost i pošteno odraditi svoj posao. To se zove respekt prema klubu koji nas plaća i navijačima.

  Kapetan Dinama je obećao da će njegovi suigrači dati sve od sebe.

  - Pamtim ja i neka finala Lige prvaka u kojima je na poluvremnu bilo 0-3 a na kraju se slavilo. Samo treba vjerovati. To je osnovni preduvjet svakog uspjeha - poručio je Josip Šimunić.