Matjaž Kek
 Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
HALO, SLOVENIJA

SITUACIJU OKO MATJAŽA KEKA BUDNO PRATE U SUSJEDSTVU Sljedeći tjedan pada odluka o novom angažmanu Rijekinog trenera?

HALO, SLOVENIJA Robert Balantič, kolega iz ljubljanske sportske tiskovine Ekipa SN o Matjažu Keku
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. studeni 2017. 09:17

Situacija oko Matjaža Keka na riječkoj klupi prati se i u Sloveniji. Pratila se kada je Kek nizao uspjehe, posebno utrka za naslov prvaka, a jednako se prati i sada kada rezultati nisu idealni. Postoji i poseban razlog za to. Trener Rijeke jedan je od najizglednijih kandidata za novog izbornika reprezentacije, a slovenski kolege ističu da će predsjednik tamošnjeg Saveza idući tjedan odraditi novu rundu razgovora s trenerom Bijelih.

Mogu li ga slabiji rezultati Rijeke približiti klupi Slovenije na čiji poziv, sam je to rekao, ne može ostati imun?

- Kek je među najozbiljnijim kandidatima za novog izbornika Slovenije, u najužem krugu su on, Robert Prosinečki i Tomaž Kavčič. Koliko sam upućen, ta tri imena su ostala u izboru i među njima treba tražiti novog izbornika - kaže Robert Balantič, kolega iz slovenske Ekipe SN.

Rijeka, 021117.
Stadion Rujevica. Konferencija za medije nakon utakmice, HNK Rijeka - AK Austria Wien, 4 kolo skupina D, Europska Liga. Na fotografiji: Matjaz Kek, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Slovenski savez ne žuri s imenovanjem izbornika jer čeka Keka ili postoji neki drugi razlog?

- Savez ne žuri jer u studenom nema prijateljske utakmice, u ovoj godini nema reprezentativne akcije tako da si je predsjednik saveza Radenko Mijatović uzeo vremena. Potvrdio je da je razgovarao sa svom trojicom, a istaknuo je da će sa sva tri kandidata i idući tjedan odraditi rundu razgovora.

Kako diše javnost po pitanju novog izbornika i konkretno mogućnosti da Kek bude taj?

- Kek jako dobro kotira u javnosti. Zbog tih relacija Ljubljana - Maribor, koje su slične onima Zagreba i Splita, uvijek postoje neke tenzije, ali Kek bi odgovarao jednima i drugima i osobno mislim da bi bio pravo rješenje za atmosferu u reprezentaciji i oko nje.

Kako se u Sloveniji gleda na sve ovo što se u Rijeci događa?

- Prate se i uspjesi i neuspjesi. U nogometnim krugovima svi se slažu da se morao dogoditi pad, možda ne izražen kao ovaj. Neki su mislili da će Kek otići iz Rijeke na kraju sezone jer više od onoga što je napravio teško može, ali ja mislim da ga je zadržao izazov Lige prvaka. Kek je bio već u takvim situacijama, vjerujem da će pronaći izlaz, a ne znam koliko ga ometaju ove priče oko reprezentacije, odnosno je li s mislima, barem malo, negdje drugdje - zaključio je Robert Balantič.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 18:04