CROPIX
POVRATNIK U LOVU NA FORMU

SLATKE BRIGE ZA MARIJA CVITANOVIĆA Najveće pojačanje Dinama je napokon spremno, pitanje je samo na kojoj će poziciji igrati!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. listopad 2017. 16:45

U ovom trenutku, znači, Arijan Ademi daleko je od uloge standardnog startera. Teško je očekivati da će i protiv Osijeka krenuti od prve minute, puno je izglednije da će dobiti rolu s klupe, minutaža će ovisiti o rezultatskoj situaciji.

No, težnja je, i Ademijeva i Dinamova, da on što je prije moguće dostigne visoku razinu formu i spreme i postane ono što se stalno spominje - najveće pojačanje Modrih.

S obzirom na to kako radi i napreduje, to bi se moglo dogoditi i brže od očekivanja, a onda će se Mario Cvitanović naći u “slatkim brigama”. Sredina terena, a na njoj Antolić, Moro, Doumbia i Ademi. I Knežević i Gojak koji su u konkurenciji, kao i Lešković koji može pomoći, ali prvospomenuta četvorka ipak je u prvom planu. Dinamo ne igra Europu, osuđen je samo na domaća natjecanja, utakmica nema puno, tako ni minutaže za njih neće biti dovoljno.

Ako je Ademi najveće pojačanje, Antolić kapetan, Doumbia stranac koji se dosad pokazao solidnim, a na Mori svijet ostaje i opravdava povjerenje, onda to znači da će svi imati argumente za što bolji status. Igra li 4-2-3-1 mjesta ima najviše za dvojicu. Ili trojicu, ali onda nema prilike za Ćorića i Gojaka, recimo. U 4-1-4-1 mogla bi igrati trojica kad bi Antolić i Moro bili ispred, a Doumbia ili Ademi onaj prvi “1”. Možda će trener Cvitanović promijeniti formaciju pa pretvori Dinamo u 4-3-3, tu bi onda sigurno bile potrebne usluge trojice od ove četvorice... I tako dalje, vidjet ćemo, vrijedi nam samo čekati, ne znamo što smjera trener Cvitanović, uostalom, Ademi još uvijek nije “problem”, još nije u stanju konkurirati za status prvotimca, teško da i bude prije kraja ova tri derbija.

A na zimu bi gužva ipak mogla biti manja. Kapetan Domagoj Antolić nije otišao ljetos, ali u siječnju bi njegov transfer opet mogao biti izgledan, čime bi oslobodio jedno mjesto i dvojbu u veznom redu. A ako Ademi dotad uistinu uđe u pravu formu, moći će bezbrižno ostaviti i kapetansku vrpcu u dobrim rukama.

Linker
17. travanj 2024 15:03