ROBERT PROSINEČKI

'Slaven Bilić je veliki trener za kojim će mnogi uskoro plakati! Šimunić? Malo je pretjerao...'

Piše: Branko VekićObjavljeno: 29. lipanj 2012. 10:51

Robert Prosinečki u nedjelju je doveo Crvenu zvezdu na Roglu, a dan kasnije su se spustili u Domžale gdje su bez pogodaka remizirali s domaćinom. Potom su sa 3:0 poraženi od Olimpije, a 30. lipnja imaju dogovorenu utakmicu protiv Krškog. No, Zvezdin dolazak u Sloveniju iskoristili smo prije svega da s Velikim Žutim porazgovaramo o Euru, nastupu Hrvatske i odlasku velikog prijatelja Slavena Bilića u Rusiju.

Okružen brojnim obožavateljima u Sloveniji s tribina je dobio gromki pljesak, a našao je vremena i za nas novinare...

Nešto novo su ponudili Prandellijevi Azzurri, nema više bloka otraga, ova Italija igra dopadljivo, napadački?

- Za mene su Talijani veliko iznenađenje, ali ne u smislu toga da su se našli u polufinalu, nego zato što su ponudili drugačiji nogomet. Odstupili su od znakovite igre ranijih generacija, ne igraju više zatvoreni otraga, na polukontre, s desetoricom iza lopte. Prandellijeva Italija igra kombinatorno, okomito prema golu, atraktivno.

Prosinečkog je jako iznenadio kritički istup Josipa Šimunića protiv izbornika Slavena Bilića...

- Što mi Hrvati hoćemo?! Jedna tako mala zemlja bila je nazočna na dva od tri posljednja velika natjecanja i morali bismo biti zadovoljni već time, a kamoli ne da smo na oba upozorili nogometni svijet na sebe. Da je Rakitić zabio onu prigodu igrali bismo četvrtfinale. Iskreno, Joe je pretjerao. Razumijem ja to da svatko želi igrati na tako velikom natjecanju, ali trener najbolje zna zašto stavlja ovoga, a ne onoga. Slaven Bilić je veliki trener i odličan čovjek, neka kaže tko što hoće, ali mnogi će uskoro u Hrvatskoj za njim plakati. Zar baš Slaven nije selekcionirao ovu generaciju, koja još nije rekla posljednju riječ, i koja se može nositi sa svima na svijetu - zaključio je Prosinečki.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
16. travanj 2024 20:00