CROPIX
PRVA HNL

SLAVEN DRUGI PUT U POVIJESTI DO POBJEDE U PULI NA KRILIMA SJAJNOG KRSTANOVIĆA Gosti slavili u golijadi, Ćuže ponovno briljirao, ali nije bilo dovoljno

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 01:00

Drugi puta u povijesti međusobnih susreta Slaven Belupo slavio je pobjedu u Puli. Gosti su do velika tri boda došli na krilima maestralnog golgetera Ivana Krstanovića. Njegovo umijeće u postizanju golova (i) protiv Istre iznimna je. No, pomogla mu je i obrana domaćih, jer su mu davali previše prostora. Ako je igrač tako opasan, onda je ključno da ga se striktno pokriva.

Preko dvije tisuće ljudi došlo je na Drosinu po ugodnom vremenu. Očito je da ovaj put koncert u Areni, gdje je nastupao Đorđe Balašević, te u Cave Romane gdje je pjevala Josipa Lisac, nije znatnije utjecalo na pulske ljubitelje nogometa. Oni koji su došli pogotovo u prvom dijelu vidjeli su vrlo dobru nogometnu predstavu, garniranu sa čak četiri pogotka. Ukoliko je netko sumnjao da bi Ivan Krstanović propustio priliku pogoditi mrežu Puljana, taj je bio u zabludi. Visoki napadač u dva je navrata poentirao i stvarno je čudno kako braniči Istre nisu bili učinkovitiji u tom duelu.

Sa druge strane Istra je imala izvrsnih akcija, postigla je dva pogotka, oba nakon što je akciju finalizirao Mario Ćuže. Kod kaznenog udarca za Puljane, metkovčanin je htio pucati, ali Šime Gržan je bio zadužen za šut. Postigao je tako prvi gol za Istru u ovoj sezoni, a da ga nije potpisan Ćuže. Mladi dinamovac na posudbi u Pulu, međutim, pokazao je kako je timski igrač, jer je namjestio i drugi pogodak za Regana.

U živahnoj igri obje su momčadi težile pogotku. To je na velika iskušenja stavljalo obje obrambene formacije, često u igri jedan na jedan. No, to je nogomet koji publika voli, jer uz šanse i dinamičnu igru postaje vrlo zanimljiv. Slaven Belupo je ipak optirao za 442 sustav, što je logično, jer je Istra vrlo jaka na bokovima. Prelec je zadržao 4231, samo je promijenio nekoliko aktera. Umjesto Tomaševića, Lončara i Perić-Komšića ušli su Rufati, Regan i Fuentes.

U razmjeni napada dosta je negodovanja na tribinama izazivao sudac Jović procjenama prekršaja i djelidbom kartona.

U nastavku je Istra bolje ušla, činilo se da je pritisnula goste, ali je na scenu opet stupio Krstanović. Dubinska lopta preletjela je Rufatia, iza leđa je ušao visoki napadač i onda izigrao obranu domaćih, pucao no Čondrić je odbio u prečku njegov šut. Odbijenu loptu dočekao je Puclin i zapaprio bivšima golom za velika tri boda. Iako je do kraja bilo još dosta vremena, Puljani svoje pokušaje nisu uspjeli okruniti pogotkom. Uz taj podatak, svakako valja naglasiti da smo vidjeli i doista loše suđenje Jovića, koji valjda nije bio ili dovoljno koncentriran, ili potpuno neraspoložen za pravilne procjene.

Linker
24. travanj 2024 10:48