Zeljko Hajdinjak / CROPIX
POČELO SJAJNO ZA KOPRIVNIČANE

SLAVEN IZNENADIO LOKOMOTIVU, STRATEG FARMACEUTA STIGAO DO PRVE POBJEDE Nije to bila prava utakmica momaka s Kajzerice, bodovi ostali u Koprivnici

Subotnji program 16. kola HNL-a zatvorili su u Koprivnici momčadi Slaven Belupa i Lokomotive. Farmaceuti su pobijedili pogotkom iz 17. minute, a strijelac je bio Ivan Krstanović. Koprivničani su ovom pobjedom skočili na osmo mjesto i imaju 12 bodova, dok je Lokomotiva ostala na diobi trećeg mjesta s 25 bodova - isto koliko ima i Gorica.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. studeni 2019. 18:49

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:0 (Krstanović 17')

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović – Božić (od 78. Nowak), Paracki, Mikulić – Bogojević, Glavčić (od 83. Lulić), Brković, Bačelić Grgić, Goda – Krstanović (od 90. Delić), Lima

Trener: Tomislav Stipić

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić – Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković – Jakić, Halilović (od 46. Cokaj) – Kastrati (od 61. Santana), Sammir (od 79. Tuci), Tolić – Budimir

Trener: Goran Tomić

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 754. Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Lokomotiva je u Koprivnicu stigla u sjajnoj formi, a protiv Slavena Belupa nije znala za poraz u posljednjih osam prvenstvenih susreta, točnije 854 dana, od 22. srpnja 2017. godine. Tada je bilo 1:0 za Farmaceute, gol je zabio Ivanovski, a ovaj put je za isti rezultat strijelac bio neuništivi Ivan Krstanović, kojem još samo pet pogodaka nedostaje do stotke.

U prvom dijelu momčad Tomislava Stipića odigrala je fenomenalno, Lokosa kao da nije bilo na terenu. Nastavak je bio malo pragmatičniji s domaće strane, no cilj je na kraju ostvaren. Slaven je zabio gol u prvenstvu nakon 363 minute posta, pobijedio je nakon 63 dana čekanja, posljednji put je 21. rujna svladao Goricu. Pogodak u ligi Stipićeva momčad nije primila u posljednja tri nastupa, odnosno 286 minuta, od onog bizarnog gola na Poljudu. Lokosi su posrnuli prvi put nakon 57 dana, posljednji ih je u prvenstvu svladao Dinamo 27. rujna (0:4).

Gosti su istrčali u očekivanom sastavu, dok je kod Farmaceuta bilo promjena u odnosu na najavu. Filipović se vratio na gol umjesto Ježine koji se ozlijedio u petak na treningu, a zbog bolesti je izostao Puclin. Priliku je dobio 18-godišnji veznjak Arijan Brković kojem je to bio tek drugi nastup u prvoj momčadi.

Upravo je Brković bio element iznenađenja za goste, predstavio se vrlo aktivnom igrom u sredini, par puta je fino povukao prema naprijed, a dodavanja su mu bila smislena i precizna. Od početka je Slaven pritisnuo Lokomotivu i bio bolji i konkretniji suparnik. Nizale su se akcije Stipićeve momčadi, prijetili su Brković, Krstanović i Glavčić, no Grbić je dobro branio. Ipak, gol je visio u zraku i pao je u 17. minuti, kad je nakon dubinske lopte Glavčića Lima pripremio matnu situaciju za Krstanovića. Sjajnom strijelcu bio je to sedmi gol ove sezone, ukupno 95. u Prvoj HNL.

U svakom smislu su Farmaceuti izdominirali goste s Kajzerice u prvom dijelu; kandidat za Europu ostao je bez udarca prema domaćim vratima, bio je bezidejan u igri prema naprijed, a otraga je imao puno problema sa Slavenovim ofenzivcima.

U nastavku je Cokaj zamijenio Halilovića, a u prvoj prilici našao se Lima, no gostujuća obrana blokirala je njegov udarac. Potom je Krstanović s pet metara iskosa promašio vrata, a prvi pokušaj Lokomotiva je imala tek u 53. minuti. Slobodni udarac izborio je Budimir, Sammir je tukao, a Filipović uhvatio loptu. Grbić je obranio i Krstanovićev pokušaj glavom u 56. minuti, a potom je uslijedilo razdoblje Lokomotivine inicijative.

Slavenova obrana ostala je čvrsta, bodovi su ostali u Koprivnici. Budimir je u 80. minuti zatresao mrežu, ali nalazio se u nedozvoljenoj poziciji. Minutu kasnije Jakićev pokušaj s 25 metara, ali lopta odlazi malo pokraj grede. Najbolju priliku Lokomotiva je imala u drugoj minuti nadoknade, kad je Jakić topovski tukao iz daljine, ali je Filipović izvrsno obranio i osigurao veliko slavlje svojim suigračima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:46