CROPIX, sn ilustracija
BIT ĆE TO SPEKTAKL

SLAVONIJA JE SPREMNA ZA POSLJEDNJI PLES DINAMA I HAJDUKA OVE SEZONE Vinkovčani u finale Kupa 'ulili' tri milijuna kuna, angažirano čak 240 zaštitara

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 23. svibanj 2018. 00:18

Vinkovci su uradili sve što je bilo u njihovoj moći, finalni kup-okršaj Hajduka i Dinama spremno čekaju i grad i što je još važnije stadion, na kojem inače igra Cibalia...

Najveći hrvatski nogometni derbi na neutralnom terenu: znali su "bijeli" i "modri" igrati finale kupa u Beogradu, u doba bivše države; znali su se i prijateljski sastati u dalekom Čileu, na radost hrvatske dijaspore u La Sereni te 1998. godine. A sutra će se naći sučelice u – Vinkovcima.

Grad koji je taman izgubio prvoligaša Cibaliju, ali lako to: u gradu na Bosutu zadnjih dana se strahovalo i zbog pada u nižu, treću ligu, ako zapne s licencijama...

Na takve udarce u Vinkovcima navikli su već, pa ako pitate kakvi su potresi u gradu na Bosutu zbog neuspjeha Cibalije, dobro upućeni će šapnuti:

- Ah, navikli smo, kao šamaranje mrtvog magarca.

Izjava je autentična. I nema ekstra reakcije, a dojam s lica mjesta je – malodušnost. To što se tiče Cibalije

Što pak ništa ne znači glede - fešte finala kupa: na dan-dva zaboravit će se na lokalne probleme i slavit će se što su Vinkovci, makar izgubili prvoligaša - centar hrvatskog nogometa!

U lickanje stadiona i rekonstrukciju ulilo se oko tri milijuna kuna, što nije mali iznos! Hvala Gradu, hvala HNS-u, a i sami su zasukali rukave.

Grad još nije posebno okićen, ima vremena za zadnji čas, za danas i sutra, a - stadion je spreman, prenosi Slobodna Dalmacija.

Obavljeno je dohranjivanje travnjaka i busenima i dosijavanjem, uz, kako se to kaže, prozračivanje. Valjda neće biti kiše, ali po svemu jedan od poslovično najtežih travnjaka za igranje na našoj sceni – dobro je prepariran.

Na tribinama je spremno 8100 sjedalica, kapacitet stadiona je također "dohranjen", pa premda to nije nešto naročito na prvi pogled rekli bismo da je to mali korak za hrvatski nogomet, ali veliki za Vinkovce! I neka iz toga izvuku potrebnu korist, zamah... S boljom infrastrukturom za povratak u elitu.

Glede organizacije zanimljivo je da će biti angažirano 240 zaštitara, ali i dovoljan broj policije po sigurnosnim procjenama. Ma što god to značilo - dovoljno.

Navijačke kolone, kako saznajemo, razvrstat će se u – Babinoj Gredi, hajdukovci i dinamovci potom će biti upućeni svaki svojom trasom do mjesta na vinkovačkom stadionu.

Linker
19. travanj 2024 21:53