Nk Plomin

PREKO NOĆI POSTAO 'ZVIJEZDA'

'SLUČAJNI JUNAK' HR NOGOMETA 'Sramotno je da sam ja jedini koji je reagirao na prekršaj Soudanija. U nekoj normalnoj državi to bi se brzo riješilo'

AUTOR:
  • Marijan Projić

 • OBJAVLJENO:
 • 21.04.2017. u 08:03

 • Prijavu sam poslao iz čiste znatiželje, gotovo iz zafrkancije, a ideja je pala' u razgovoru s prijateljima, ispričao je igrač NK Plomin

  Na temelju prijave koju je podnio Goran Kvalić, nogometaš istarskog NK Plomin, Saša Pavličić Bekić, disciplinski sudac HNL, reagirao je promptno i kaznio El Arabija Hilala Soudanija zabranom igranja jedne utakmice te novčanim iznosom od tri tisuće kuna.

  - Je li kazna primjerena? Ne bih ulazio u to, ali mislim da je sramotno za naš nogomet da cijeli slučaj nije riješen automatizmom kroz sustav sudačke organizacije. Odnosno da nakon što je sudac Tihomir Pejin pogriješio i samo usmeno upozorio Soudanija, umjesto da mu pokaže crveni karton, nije reagirao kontrolor - govori nam Kvalić i naglašava kako iza njegova poteza ne stoji NK Plomin, ali ni neka posebno izražena želja za pravdom.

  - Nisam imao nikakvih očekivanja. Prijavu sam poslao iz čiste znatiželje, gotovo iz zafrkancije, a ideja je pala u razgovoru s prijateljima. Negdje sam pročitao da prijavu može podnijeti bilo koji član HNS-a i nakon što sam to provjerio, poslao sam je na službene e-mail adrese HNS-a i Prve lige. Zanimalo me hoće li se nešto dogoditi.

  Kvalić je bio uvjeren da će njegova prijava završiti u košu, no, dogodilo se nešto sasvim suprotno. Alžirski reprezentativac i Dinamov prvotimac propustit će subotnji derbi s Hajdukom, a igrač istarskog županijskog trećeligaša Plomina i veliki navijač Rijeke preko noći je postao zvijezda.

  - Doista nisam očekivao da će moja prijava uroditi nečim konkretnim, ali još više me iznenadilo da je to bila jedina koja je stigla. Ponavljam, tužno je da se takve stvari moraju inicirati na ovakav način, kroz zafrkanciju jednog pojedinca. U nekoj normalnoj državi i nogometnom savezu to bi se brzo riješilo. Razočaralo me i da nitko od predstavnika klubova, barem onih direktno zainteresiranih, nije reagirao na očitu pogrešku suca. Soudani je već u nekoliko navrata pokazao da ima problema s fair-playem, što sam i naveo u svojoj prijavi, i sigurno ne spada među igrače koji zaslužuju samo usmenu opomenu za udaranje suparničkog igrača. Moja prijava očito je isprovocirala reakciju sustava i ako to predstavlja nekakav pomak u našem nogometu bit ću zadovoljan i nije mi žao što sam to napravio, no, ono čime nisam zadovoljan je što sam u cijeloj priči ja iskočio u prvi plan. Nimalo mi ne odgovara prašina koja se digla oko mene i jedva čekam da sve ovo prođe - ističe Kvalić kojem ovih dana stižu brojne poruke podrške, ali i one manje ugodne.

    

  CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA