CROPIX
NAKN 616 DANA

SLUŽBENO POTVRĐENO: SMIJENJEN JE TRENER KOJI JE STVORIO HIT MOMČAD PRVE HNL Nije preživio težak potop na Poljudu: 'Ovo je jedna od najtežih stvari...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2020. 18:14

Ono što smo ranije nagovještavali, sada je dobilo i službenu potvrdu. Sergej Jakirović više nije trener Gorice.

Samo dva dana nakon teškog 6:0 poraza od Hajduka na Poljudu Jakirović je platio danak.

Treneru su se zamjerale pogreške u taktici (eksperiment s tri stopera, neiskusni igrači u sastavu...) i vođenju splitske utakmice, ali i ukupno stanje oko momčadi koja je upala u rezultatsku i psihološku krizu.

- Ovo je jedna od težih stvari u sportu, trenutak kad doslovno morate prelomiti. Nažalost, nismo mi ništa bolji ili drukčiji od ostalih, u nogometu su rastanci dio svakodnevice. Takve stvari se događaju. Iznimno cijenim Sergeja i to što smo se danas razišli, pod ovakvim okolnostima, uopće ne znači da nećemo u budućnosti raditi zajedno. Veliko hvala Sergeju Jakiroviću za sve što je napravio s Goricom, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru u budućnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. U meni i Gorici zasigurno će imati velikog prijatelja i podršku, a trenutke kao što su ovi nastojat ćemo svi zajedno što prije zaboraviti i s pogledom prema naprijed krenuti u nove pobjede - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Jakirovićev nasljednik bit će poznat tijekom utorka, trebao bi se pojaviti do kraja dana u Velikoj Gorici i gotovo sigurno će biti stranac.

Gorica je u subotu pretrpjela najteži poraz otkako igra u Prvoj HNL izgubivši sa 0-6 na Poljudu od Hajduka. U proljetnom nastavku prvenstva Gorica je ostvarila dva remija i dva poraza, a u ta četiri susreta nije postigla niti pogodak. No, igrala je protiv četiri prvoplasirane momčadi, na svom terenu je remizirala 0-0 protiv Osijeka i Rijeke, a uz poraz na Poljudu izgubila je sa 0-2 i od Dinama u Maksimiru.

Nakon 23 odigrana kola Gorica se nalazi na šestom mjestu ljestvice sa 31 bodom, šest manje od pete Lokomotive, a devet više od sedmog Slavena Belupa.

Prošle sezone je Gorica u svojoj prvoj sezoni u društvu najboljih pod Jakirovićevim vodstvom zauzela peto mjesto sa 59 bodova.

Iz Gorice su objavili kako još uvijek ne znaju tko će zamijeniti Jakirovića, a sljedeću utakmicu momčad igra u petak na svom terenu protiv Istre 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:25