Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

VATRENO U HNL-U

'SMEĆE JEDNO, UNIŠTIO SI...' OTKRIVENO ZBOG KAKVE JE UVREDE ISKLJUČEN JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH TRENERA HNL-A 'Nisu nam ni čestitali...'

AUTOR:
  • Toni Roić

 • OBJAVLJENO:
 • 08.12.2019. u 13:01

 • Gorica je uzvratila Slavenu Belupu za poraz u četvrtfinalu Kupa prije tri dana i trijumfom 2:0 vratila se uspjesima u prvenstvu, gdje će do kraja sezone loviti europski plasman. Domaći su bili aktivniji i konkretniji suparnik, dok su Koprivničani ovaj put razočarali izvedbom i ostali bez ijedne čiste prilike za gol.

  Posebno je zanimljivo bilo je nakon utakmice. Zbog prigovora je u 65. minuti pocrvenio trener Gorice Jakirović, a pomoćnik Sabljak preuzeo je vođenje s klupe. U zapisniku je ostalo zapisano da je Jakirović sucu rekao: "Smeće jedno, uništio si prošlu utakmicu, sad ćeš i ovu!".

  Na objašnjenje nije trebalo dugo čekati.

  "Od prve minute smo pokazali da smo mnogo bolja momčad od Slavena i do poluvremena smo trebali voditi tri i četiri razlike. Pokazali smo još jednom karakter i tek sada mogu žaliti što svoje šanse nismo realizirali i u Kupu. Bili smo veliki i u tom porazu za razliku od gostiju, koji nakon mog isključenja nisu mojem stožeru po završetku dvoboja niti čestitali, a ono što piše u zapisniku, sucu sigurno nisam rekao", konstatirao je nakon susreta Jakirović.

  Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić nije odgovorio na packu s druge strane.

  "Doživjeli smo šok sa crvenim kartonom Gode u 10. minuti, tako da nismo ni osjetili ravnopravnu utakmicu, a za analizu ostaje je li trebao biti samo žuti. Nismo imali rješenja za dubinske lopte Gorice, kojoj čestitam na pobjedi".

  Iz drugih medija