Foto: Damir Krajac / CROPIX
KAKAV BI TO BIO PEH

ŠOKANTAN RASPLET ZA HAJDUK, MAJSTORI S MORA U ZADNJI ČAS OSTAJU BEZ DRUGOG MJESTA!? Evo što se sprema Bijelima ako HNS prihvati prijedlog UEFA-e!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2020. 16:44

Utorak je ključan dan za opstojnost hrvatskog, ali i europskog nogometa. Na video-sastanku Izvršnog odbora UEFA-e njenih će 55 zemalja članica usuglasiti mišljenja i stavove oko nastavka nogometnih sezona u istima. Hoće li se uopće igrati, kako i kada će se završiti prvenstva i kupovi, a i što će biti s Europskim prvenstvom. Trebali bismo sve saznati baš u utorak.

Brojni europski mediji, ponajviše oni relevantniji raspolažu s nekim podacima koji bi mogli "iscuriti" na sastanku. Španjolski list AS tako piše da će UEFA predložiti nacionalnim savezima gdje se zbog koronavirusa ne može igrati još neko vrijeme, da prvenstva završe po trenutnim poretcima i da prvakom proglase vodeću momčad na ljestvici.

Isto tako, prijedlog bi mogao biti da se po trenutnom stanju izračunaju i putnici u europska klupska natjecanja. To bi značilo da bi u kvalifikacije Lige prvaka uz Dinamo išla Rijeka koja se pobjedom u Jadranskom derbiju dokopala druge pozicije koja (samo) ove sezone vodi u elitu.

Hajduk je izgubio i treće mjesto na kojeg se popela Lokomotiva, pa će u slučaju da se završi na ovaj način, Lokosi u drugo pretkolo Europske lige, a Hajduk u prvo pretkolo istog natjecanja. Još uvijek nije poznato što će biti s trećim hrvatskim predstavnikom, onim koji bi natjecanje trebao započeti najkasnije, s trećim pretkolom Europske lige.

Ono je rezervirano za pobjednika Kupa, ali s obzirom da to natjecanje još uvijek nije završilo, pitanje je kako će se ta situacija razriješiti. Hoće li HNS predložiti da momčadi od trećeg do petog mjesta popune pretkola po redu (kao da je npr. Rijeka uzela Kup) tek treba vidjeti.

Ponavljamo, radi se o prijedlogu, a prave mjere koje će donijeti UEFA vidjet ćemo tek u utorak.

Linker
23. travanj 2024 22:24