Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
POTEZ ZA ČUĐENJE

ŠOKANTAN ZAOKRET NA POLJUDU - KOPIĆ VIŠE NIJE TRENER HAJDUKA! U manje od 24 sata došlo do velikog preokreta i smjene, evo tko bi mogao preuzeti klupu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. rujan 2018. 22:10

Veliki preokret dogodio se na Poljudu u manje od 24 sata. Nakon što je u utorak poslijepodne potvrdio Željka Kopića za trenera, u srijedu poslije podne Željko Kopić više nije imao podršku predsjednika Uprave Jasmina Huljaja i od četvrtka ujutro službeno će biti razriješen dužnosti prvog trenera.

Što je kumovalo velikom preokretu, kako je predsjednik u manje od jednog dana promijenio svoje razmišljanje koje se još u utorak činilo kako je čvrsto i nepokolebljivo, tek će se doznati. Jer, Kopić je jučer poslije podne došao na trening, ali trening nije vodio. Ništa nije slutilo da bi moglo doći do rastanka Kopića s Hajdukom, tim više što je u utorak navečer obavljen drugi dvosatni razgovor između igrača i trenera, na kojem su međusobno raspravili o problemima.

Split, 090818.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk - FC Steaua Bukurest
Na fotografiji: Jasmin Huljaj, predsjednik uprave Hajduka.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Potez za čuđenje

Prethodno je u svlačionici bio predsjednik koji je zajedno sa sportskim direktorom razgovarao s igračima. Činilo se da su svi akteri ove priče na dobrom putu riješiti otvorena pitanja, pronaći odgovore na sve ono što ih je do sada mučilo, ali dogodilo se nešto neočekivano zbog čega je Huljaj iznenada uskratio podršku svom dosadašnjem treneru. Dva puta je Huljaj dosad čuvao leđa Kopiću, nakon susreta s Goricom prije 20-ak dana nije prihvatio ostavku koju mu je trener ponudio. Potom je nakon dvoboja u Koprivnici prošle subote dugo razmišljao da li smijeniti Kopića i klupu ponuditi Igoru Tudoru, a onda je ipak odlučio da mu je ipak bolje rješenje ostaviti Kopića na klupi. Tim više čudi kako je došlo do velikog preokreta, što je Huljaja natjeralo na promjenu razmišljanja kada je tako čvrsto držao svoj stav da je Kopić najbolje rješenje za Hajduk.

Poziv Edoardu Reji?

S Poljuda se još nisu oglašavali, nema službenih objava, međutim jasno je da je klub već krenuo u potragu za novim trenerom, a rastanak s Kopićem trebao bi se objaviti u četvrtak ujutro. Tko će naslijediti Kopića sada je već veliko pitanje, jer teško je očekivati da bi Huljaj mogao nagovoriti Tudora da preuzme Hajduk nakon što je 40-godišnjeg stručnjaka početkom ovog tjedna ostavio na cjedilu, obećavši mu klupu Bijelih, a pritom se opredijelio za ostanak Kopića.

BENEVENTO, ITALY - APRIL 29:  Coach of Udinese Calcio Igor Tudor gestures during the serie A match between Benevento Calcio and Udinese Calcio at Stadio Ciro Vigorito on April 29, 2018 in Benevento, Italy.  (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
Francesco Pecoraro/Getty Images / Getty Images
Igor Tudor

Puno je opcija u igri, tek sada se ne nazire pravo rješenje niti evidentni kandidati, premda sigurno ostaje mogućnost da Huljaj nazove Edoarda Reju i njemu ponudi povratak na Poljud. Ali neće biti iznenađenje ni ako se pojavi neki novi kandidat koji se nije spominjao u medijima proteklih dana kada se razmišljalo o Kopićevoj smjeni nakon utakmice u Koprivnici.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 19:13