Screenshot

UPRAVA KLUBA MOŽE BIRATI

ŠOKANTNA PORUKA S POLJUDA: SINIŠA OREŠČANIN ZBOG AFERE SPREMAN NAPUSTITI KLUB! Ako se ne slažete s ovim što radimo, zahvalite nam se na suradnji!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 01.07.2019. u 13:26

 • Nakon što je voditelj Akademije 'Luka Kaliterna' Krešimir Gojun dobio izvanredni otkaz priopćenjem su se oglasili Hajduk, sam Gojun i naposljetku Nadzorni odbor Hajduka.

  U međuvremenu se pojavio i e-mail koji je potpisao Gojun u kojem objašnjava svoju stranu priče, a sada je stiglo i pismo trenera prve momčadi Siniše Oreščanina i njegovih suradnika kojim podržavaju svog bivšeg suradnika. Oreščanin i suradnici poslali su klubu jasnu poruku - žele javnu podršku ili otkaz.

  Priopćenje Hajdukovog trenera prenosimo u cijelosti:

  "Iako sam se u svim situacijama obraćao odgovornima iznad sebe, u ovom trenutku, uz podršku najbližih suradnika, smatram nužnim obratiti se Hajduku u najširem smislu riječi, odnosno svima vama koji očekujete da objasnim okolnosti u kojima se nalazimo i pripremamo. Kao zaposlenik Kluba dužan sam osim rada na nogometnom terenu zaštititi vrijednosti i moralna načela na kojima Hajduk počiva.

  U Klub nas je privukla ideja profesionalnog i etičnog rada na odgoju i stvaranju konkurentnih igrača i uzornih profesionalaca te nogometne igre i struke. Preduvjet za navedeno bila je je izgradnja cjelovitog i usklađenog sustava sportske politike Kluba. Naše su zadaće trebale biti rano prepoznavanje talentirane i darovite djece, rad i briga o njima u svim segmentima, doselekcija, stvaranje konkurentne igre, ulaganje u konkurentnu struku, planiranja svih selekcija, skautinga, prijelaznog roka i svih drugih bitnih sastavnica za ostvarenje ciljeva, ne samo u rezultatskom smislu.

  Veliki dio navedenog je i ostvaren pod operativnim vodstvom g. Krešimira Gojuna, koji je kreirao takav sustav. Uvjet za postizanje svega navedenog je i kontinuitet u radu te razumijevanje svih dionika ovog mukotrpnog procesa uz neizostavno poštivanje Kodeksa i Statuta Kluba!

  Hajduk je odredio biti dominantno razvojni Klub. Za to ima neosporan potencijal i na tom je putu bio zadnje tri godine. Mi želimo nastaviti graditi takav sustav jer s njim vjerujemo u uspjeh Hajduka!

  Stoga je naša moralna odgovornost izraziti podršku gospodinu Gojunu, potvrditi njegovu stručnost i profesionalnost te izraziti podršku u dokazivanju istine, posebno u načinu dokazivanja iste!

  Nakon gotovo tri godine rada u Hajduku i nakon svih izazova i prepreka na koje smo nailazili i na njih odgovarali uvijek štiteći Klub, njegove vrijednosti i ono što Klub predstavlja među navijačima, u potpunosti vjerujemo gospodinu Gojunu te kolegama iz Akademije, koji su nas odmah izvijestili o nečasnim radnjama, a koje je gospodin Gojun naveo u izvješću u mail-u.

  Također, smatramo bitnim naglasiti kako ovo nije jedini incident takve vrste, o čemu smo u tom trenutku obavijestili nadređene. Naime, gospodin Mario Brkljača, glavni svjedok sportskom direktoru, za vrijeme priprema u Turskoj je u prisutnosti cijelog stožera prve ekipe iznio sumnju u ozbiljnost Kluba, modela, sporio način upravljanja, ulazio u transfernu politiku, te unosio nemir. Kada je to prijavljeno nadležnima, gospodin Brkljača je tvrdio kako cijeli stožer laže. Ne moram naglašavati kakva je atmosfera nepovjerenja stvorena u tom trenutku i u kakvim smo uvjetima nastavili raditi.

  Smatramo da je u ovom trenutku nužno stati iza sustava kakvog smo gradili, ali prije svega da je nužno boriti se za istinu i protiv svih devijacija, neprofesionalnosti i alibija koji potkopavaju ne samo sportski sustav kojim Klub ide nego i puno više, nogomet u cjelini i ovaj društveno iznimno vrijedan projekt.

  Ukoliko se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji.

  U našem dosadašnjem radu u Hajduku, koliko god u pojedinim fazama bilo teško, proveli smo neke od najljepših trenutaka života. Došli smo raditi za Hajduk i stajati ćemo iza onakvog Hajduka koji nas je privukao, odgovorno bez kompromisa i alibija štiteći dostojanstvo svih onih koji za Hajduk žive.

  Pozivamo zato odgovorne da ponovno provedu cjelovitu detaljnu istragu sa svim uključenim akterima u ovom slučaju te da preuzmu odgovornost za događaje u Klubu. Mi smo svoju odgovornost preuzeli!

  S ovim pozivom moji najbliži suradnici i ja šaljemo jasnu poruku i sliku o Hajduku kakvog želimo te ćemo se u nastavku naših priprema nastojati posvetiti isključivo nogometnom terenu, igračima i aktivnostima koje su isključivo vezane za ono za što smo dovedeni u Klub.

  Hvala na razumijevanju!

  Siniša Oreščanin", stoji u priopćenju.

  Oreščanin za sada ima potporu, ali pitanje je kako će se situacija razviti!

  Nakon Oreščaninove ispovijedi, stigla je i reakcija službenog Hajduka.

  - Takve stvari ćemo rješavati unutar svoja četiri zida. Primili smo na znanje, ali trener i dalje ima svu našu podršku! - dojava je iz Poljuda.

  Baš kako je govorio i dopredsjednik Lukša Jakobušić dan ranije.

  Za napomenu Jakobušić više nije u Sloveniji, Pohorje je napustio večer ranije.

   

  Iz drugih medija