Zagreb, 291117.
Stadion Maksimir.
Hrvatski nogometni kup, 1/4 finala, utakmica GNK Dinamo - Istra 1961 S.D.D.
Na fotografiji: Nikola Prelcec, Arijan Ademi.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

HVALE VRIJEDNA GESTA

SOLIDARNOST NA DJELU Dinamovi igrači skupili novac za Istru i pozivaju ostatak HNL-a na akciju: 'Odlučili smo pomoći prijateljima'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.12.2017. u 15:29

 • Dinamovi igrači skupili novac za Istru i pozivaju ostatak HNL-a na akciju.

  Ovo sve skupa više nema smisla, svi se bave izborima u HNS-u, a u sedam klubova lige igrači ne dobivaju plaću. I tu bi se neki ljudi zaista trebali zapitati – zavapio je, suznih očiju, 22-godišnji vratar Istre 1961 Marijan Ćorić prije tjedan dana nakon 1-5 protiv Dinama u Maksimiru, kamo su Puljani jedva doputovali.

  Doprle su te riječi brzo i do plave svlačionice i spontano je odlučeno "hajdemo im pomoći". Igrači su skupili novac, ali trebalo je prvo provjeriti i kod Istrinih nogometaša kako će reagirati, jer svjedoci smo da čim neka pomoć ima Dinamov potpis traži joj se skrivena namjera. A ovaj potez uopće nema veze s klubom, inicijativa je krenula i realizirala se od samih igrača, što nam je potvrdio i kapetan 'modrih' Arijan Ademi:

  - Naša namjera je vrlo jasna; odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji i tu ne postoji nikakva pozadina. Ne želim da netko ovo shvati kao milostinju, već isključivo činom solidarnosti i kolegijalnosti, naglasio je Ademi i dodao:

  - Pratimo što se događa u Puli i žao mi je što su se igrači Istre, ni krivi ni dužni, našli u ovoj situaciji. Smatram kako nije normalno da netko pošteno radi svoj posao, a da bude gladan, da ga izbacuju iz stanova i da nema osnovnih uvjeta za život.

  Želim naglasiti kako je ova ideja nastala u našoj svlačionici i kao kapetan Dinama pozivam sve ostale igrače iz klubova u našoj ligi da naprave istu stvar, sukladno svojim mogućnostima.

  Najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku jest svojim kolegama i prijateljima iz Istre 1961 i njihovim obiteljima dati priliku da dostojanstveno provedu blagdane, poručio je Ademi.

  U dogovoru s kapetanom Istre 1961 Kenanom Hadžićem odredit će se kako će se skupljeni novac podijeliti.

  Iz drugih medija