Screenshot Sportske novosti
JADRANSKI DERBI

SPLITSKI BEK UOČI DERBIJA OTVORENO PORUČUJE BIŠĆANOVU STOŽERU PLANOVE HAJDUKA 'Nije to više Kekova Rijeka. Djelujemo moćno i nikoga se ne bojimo'

HAJDUK Splitski desni bek uoči gostovanja kod Rijeke otvoreno i s puno optimizma poručuje Bišćanovu stožeru i igračima planove svoje momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. veljača 2019. 12:14

U travnju će biti četiri godine otkada je Tudor debitirao za splitske Bijele. Baš protiv Rijeke, suparnika koji sutra izaziva proljetnog Hajduka u pozitivnoj seriji.

- Proletjelo je vrijeme, kao da je jučer bilo. Doslovno. Eto, čeka nas opet Rijeka, imam osjećaj da se stalno vrtimo u krug u Ligi 10. Sa svakim protivnikom po četiri puta. Rujevica? Teška utakmica nas čeka. Ali, igramo dobro, rezultat nas pozitivan prati i optimistični putujemo u Rijeku - kazao je Tudor uoči odlaska na Kvarner.

Često kažemo “život piše romane”, jer i u Tudorovu povratku među prvotimce Hajduka, ima dosta materijala za dobru priču.

- Splet okolnosti često odredi putanju forme, kasnije i karijere. Prije godinu dana ozlijedio sam se na pripremama u Turskoj, a ove godine isto se dogodilo Juranoviću. Sreća je da u svakoj liniji imamo širinu, da možemo popuniti momčad i kada standardni nedostaju.

Idemo izboriti Europu

Tako se Tudor vratio u prvu momčad. Propustio je kapetan Juranović kompletne pripreme u Beleku. Trenirao je po posebnom programu, nije bio s momčadi, nije igrao pripremne utakmice. Prije godinu dana slično je živio Fran Tudor, a danas je od igrača predodređenog za klupu došao do statusa važnog prvotimca. Koja je tajna uspjeha, uvijek je isto, ali zanimljivo pitanje.

- Kompletna momčad se podigla otkada je trener Oreščanin došao. Neću reći da je u pitanju sustav niti direktno trener, ali jasno je da je pomogla pojedinačna priča. Razgovori s igračima urodili su plodom, djelujemo uigranije. Zaista, na terenu izgledamo kao prava momčad.

VIDEO: Jurica Radić

Momčad puna samopouzdanja. Treba li to naglasiti?

- Iznimno bitna karakteristika. Ne bojimo se nikoga, ali nema euforije, idemo utakmicu po utakmicu. Dokle? Idemo izboriti Europu - odlučno je poručio Tudor.

Koja je tajna osobnog preporoda?

- Uvijek dajem sve od sebe, to nikad nije bila upitna kategorija. Možda su metode rada trenera Oreščanina napravile presudnu prevagu. Kako kod mene, tako i kod cijele momčadi. Svaki od igrača izgleda bolje na terenu. Jednostavno, sretni smo i zadovoljni - kazao je Tudor i dodao:

- Još ćemo rasti, dizat ćemo se i izgledati bolje. Djelujemo moćno i opet treba naglasiti, nikoga se ne bojimo.

Tudor je desni bek i vječno ostaje pitanje gdje se najbolje osjeća, na beku ili krilu.

- Polivalentan sam igrač, mogu biti bek i krilo, ali toliko puta sam rekao, krilo mi je draža pozicija.

Koga očekujete za direktnog suparnika u subotu na Rujevici?

- Bilo tko da dođe, Heber, Gorgon ili neki treći, svi su za mene jednaki. Ako mi budemo na pravoj razini, možemo izvući pobjedu i tri boda.

Optimistička je to najava. Dosta hrabra za gostovanje poput ovog u Rijeci.

- Ne, nisu to hrabre izjave. Rekao bih realne. Spojili smo dvije pobjede protiv direktnih konkurenata za Europu, imamo pravo na optimizam. Samo je rad bitan i teren će biti glavni pokazatelj.

Otišli smo korak dalje i postavili hipotetičko pitanje. Ako je Hajduk četvrti, tko je peti i šesti?

- Tako mi je svejedno tko će biti ispod nas na ljestvici. Ali zašto mi ne bismo bili drugi na kraju? - zapitao se Tudor.

Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Fran Tudor.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Sve je otvoreno

Sve je moguće i ništa nije isključeno. Ali, upravo je dvoboj u Rijeci utakmica velikog uloga koja može Bijele lansirati na samo “minus pet” iza domaćina, ali u slučaju negativnog ishoda mogu Riječani otići na “plus 11”.

- Prije bilo početka proljeća imali smo osam bodova iz Lokomotive, po 11 iza Osijeka i Rijeke. Pa se nismo predali.

Koje su prednosti Hajduka u odnosu na Rijeku?

- Nije to više Kekova Rijeka. Tražit ćemo i mi svoju priliku preko krila i sredine. Igramo moderan nogomet, a tih 90 riječkih minuta biti će pokazatelj tko je bolja ekipa.

Do sada dvaput 1:1 ove sezone. Očito nije slučajno, ali Hajduk je tada bio u puno lošijoj formi nego danas.

- Rijeka je ispred nas na tablici i treba pokazati respekt. Ali, s druge strane, igramo dobar nogomet i tako želimo nastaviti.

Za kraj idu osobni detalji, jer Tudor je još uvijek otvorena priča zimskog prijelaznog roka. Gledali su ga Poljaci prošle nedjelje, a mercato u toj zemlji traje do kraja veljače. Ima vremena...

- Nije u klub došla nikakva službena ponuda. Iskreno, manje sam zaokupljen transferima. Vidjet ćemo. Nije kraj svijeta ako odem kao što nije ni ako ostanem. Dapače.

Ipak, jasno je ako Tudor ode ovoga ljeta s istekom ugovora, nema odštete za Hajduk. Službeno je iz Hajduka još krajem siječnja rečeno “pregovara se s Tudorom u korektnom tonu”. Naglasio je to još u Beleku sportski direktor Saša Bjelanović, stoga treba priupitati što će biti s Tudorom ako se ne realizira transfer do kraja veljače. Slijedi li novi ugovor?

- Nemamo nikakvih prijepora, vidjet ćemo koja je opcija najbolja za mene. Jednostavno, sve je otvoreno.

Jeste li zadovoljni s ovim što se do sada napravili u karijeri?

- Imam 23 godine i zadovoljan sam. Istina, bilo je uspona i padova, ali uvijek je bitno kako se dočekaš nakon pada.

Gdje se vidite za dvije godine?

- Na nogometnom terenu. Bit ću u startnoj postavi neke momčadi i siguran sam, igrat ću prvu ligu.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 21:26