CROPIX
'NA POLJUD STIŽEMO PO POBJEDU'

SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU: DINAMO NA POLJUD STIŽE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA! Bjelica od prve minute u vatru baca jednog od dva velika supertalenta

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 12:38

Tek što su izborili Ligu prvaka i saznali s kim će igrati u grupnoj fazi elitnog natjecanja, nogometaše Dinama očekuje novi veliki izazov u hrvatskom prvenstvu.

Dinamo u subotu u 18.30 igra najveći derbi hrvatskog nogometa na punom Poljudu (7. kolo HNL-a), a Nenad Bjelica je uoči polaska za Split najavio - pobjedu protiv Hajduka.

"Kao i uvijek, očekujemo pobjedu bez obzira na kojem stadionu igramo i bez obzira na ime protivnika. Hajduk je u zadnje dvije utakmice kod kuće igrao jako dobro, pobijedio je i Lokomotivu i Goricu s 3:0, tako da nas sigurno očekuje težak zadatak. Međutim, mislim da smo spremni, oporavili smo se od ove posljednje utakmice s Rosenborgom", rekao je trener Dinama i nagovijestio da će na Poljud ipak istrčati malo drugačija momčad u odnosu na onu iz Trondheima.

"Kao što znate imamo širok kadar, te sam siguran da ćemo u utakmici pokazati svoje pravo lice".

A onda je uslijedilo iznenađenje. Bjelica na put u Split nije poveo Danija Olma!

Kazao nam je da mladi Španjolac ima određenih problema s ozljedom aduktora te da zbog toga nije otputovao na veliki derbi.

Iako smo, naravno, u prvom trenutku kad smo čuli da Olmo ostaje u Zagrebu pomislili da se ipak radi o možebitnom transferu Danija Olma, to ovoga puta nije bio slučaj.

Olmo nije u kadru isključivo zbog ozljede aduktora.

Umjesto Olma, na Poljudu bi od prve minute trebao zaigrati Lovro Majer, a tko zna, možda se Bjelica odluči i za potpuno novo lice u svlačionici - Luku Ivanušeca.

"Bilo bi lijepo nastaviti pobjednički niz nakon plasmana u Ligu prvaka. Tjelesno i mentalno smo spremni za Hajduk, za pun Poljud. Veselimo se utakmici, nadamo se dobroj atmosferi, očekujemo fer susret i nadamo se da ćemo mi biti bolji i pobijediti", zaključio je Dinamov trener.

Bjelica je prokomentirao i snagu splitskog sastava.

"Mijo (Caktaš) je bio prvi strijelac prošle sezone, jako ga poštujemo. Znamo da može jednom individualnom akcijom riješiti utakmicu. Morat ćemo obratiti pozornost na njega, biti maksimalno koncentrirani, njegove ulaske u kazneni prostor iz drugog plana držati pod kontrolom. Ali nije on jedini opasan igrač, ima još igrača koji mogu iznenaditi tako da ćemo trebati maksimalnu koncentraciju da ih pobijedimo."

Modri su u četvrtak saznali i veliku vijest. Igrat će u skupini C Lige prvaka u kojoj se još nalaze velika, zvučna imena - Manchester City, Šahtar, te Atalanta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:48