Foto: Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
PREKIPJELO IM

SPREMA SE POBUNA U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU 'Ne idemo na pripreme ako nam se ne isplate dugovanja, a podržava nas i trener!'

Piše: damir begovićObjavljeno: 23. lipanj 2017. 23:23

Pod nadzorom Cibalijina stručnog stožera trenutačno trenira 30-ak igrača. No sigurno je da će taj igrački fond biti revidiran; u autobusu za Kupres trener Mladen Bartolović želi 22 igrača i tri vratara.

- Realna je vjerojatnost da će nam se na Kupresu priključiti još neki novaci - podvukao je Bartolović.

Realna je vjerojatnost, međutim, da Nebeskoplavi neće ni (ot)putovati na Kupres. Naime, unutar četiri zida Cibalijine svlačionice održan je sastanak koji je iznjedrio sljedeći zaključak:

- Na pripreme ne idemo ako nam se ne isplati veći dio dugovanja. Što nam je, uostalom, i obećano u već nekoliko navrata. Sa svojim smo stavom upoznali trenera Bartolovića, koji nas u tome podržava - prenio je odluku svlačionice Frane Vitaić, prošlosezonski kapetan, kojemu je, kao i još nekolicini standardnih igrača, 15. lipnja istekao ugovor.

Vinkovci,210417
Stadion Cibalia u Vinkovcima. MAXtv Prva liga 29. kolo, utakmica izmedju Cibalie i Slaven Belupa. Na fotografiji: Trener Cibalie Mladen Bartolovic
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

Međutim, Bartolović ga želi i sljedeće sezone u svlačionici, kao i Matkovića, Čuljka, oba Mišića, Šimunca, Crnčevića... Nitko od njih - ali, prema najavama, ni igrači koji su pod važećim ugovorom! - na Kupres neće ne dođe li tijekom današnjeg dana (petka) do zadovoljavajuće bankovne transakcije.

- Napominjem, nije riječ ni o kakvom štrajku. Momčad će ostati u Vinkovcima, gdje će se nastaviti pripremati za novu sezonu - dodao je Vitaić.

Predsjednik Miroslav Gagro bio je kratak i jasan:

- Ne želim to komentirati. Igrači imaju svoja prava, koja će im biti ispunjena. Većina ih obveze čak ni nema, ne moraju doći na trening, jer su bez ugovora, ali o tom potom. Mogu samo reći da već znam koji je moj sljedeći potez, povući ću ga u dogovoru s vlasnicima kluba. Ali i o tome više nekom drugom prilikom.

SN/Arhiva

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:50