Tom Dubravec/CROPIX
KAPETAN VATRENIH

Srna ljut: 'Ne znam čemu ta podmetanja i izmišljene afere, kod nas vlada samo negativa'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2012. 19:54

Darijo Srna krenuo je sa Šahtarom pobjednički u Ligu prvaka, tri boda s Nordsjaellandom gurnula su ih na vrh skupine. Krenuli ste kao prvi na tablici, jeste li kadri zadržati to mjesto ispred Chelseaja i Juventusa?

- To su iznimno kvalitetne ekipe, ali sve ćemo napraviti da budemo na prvom ili drugom mjestu. Uvjeren sam da ćemo uspjeti, u najboljoj smo situaciji. Imamo momčad koja je mnogo iskusnija nego protekle godine, sada smo i dobro startali za razliku od lanjske sezone, nadam se da ćemo dobiti sve kod kuće i negdje vani tražiti bodove. Juventus nije izgubio u 40-50 nastupa, Chelsea je osvojio LP, oba su ta kluba favoriti protiv nas, međutim nećemo gledati njih, mi jako teško gubimo.

Odgovara vam 2:2 u Londonu.

- Svakako, to je za nas dobar rezultat. Sada idemo u Torinu, no prije toga imamo dvije teške domaće utakmice, u nedjelju s Dynamom u Kupu, potom s Dnjiprom u prvenstvu. Sljedeća su nam dva tjedna ključna za ovaj dio sezone.

Dynamo Kijev je u krizi, imaju li Modri šanse protiv njega? Ili su to samo snovi?

- Kijev je favorit, Zagrepčanima će biti jako teško. Dakle, Dinamo je dobar i iskusan, ali nije kao Kijev. Ja sam se iskreno nadao da će nešto napraviti protiv Porta, gosti u tom dvoboju nisu ništa spektakularno pokazali, iz tri šanse dali su dva gola. Za Dinamo je najbitnije da je ponovno doveo Ligu prvaka u Zagreb i nije loš. Štoviše, ima jako dobru ekipu i isto takvog trenera... U nogometu je sve moguće, ali kažem prednost je na strani Kijeva.

Prebacujemo se na reprezentaciju. Koliko ste zadovoljni s prva dva nastupa?

- Općenito gledajući, s Makedonijom je bilo bolje nego protiv Švicarske, a u Belgiji koliko-toliko bolje nego s Makedonijom. Uzeli smo četiri boda, mogli smo i šest, ali gledajmo unaprijed. Dakle, moramo bolje, i to ćemo pokazivati iz utakmice u utakmicu. Iako, učinak je jako dobar.

Što je pokazala Belgija, da jesmo ili da nismo prvi favoriti skupine?

- Ako gledamo rejting listu mi smo broj 1, ali mislim da su oni podjednaki s nama. Usto, Srbija je uvijek neugodna, ima kvalitetne igrače i vrlo dobrog izbornika, vidjelo se to u susretu s Walesom, koji nije za podcijeniti, kao niti Škotska. Makedoniju nismo dobili vani... Prema tome, Belgija i Srbija su nam uz bok, a ostali neugodni.

Koliko će nezgodno biti gostovanje u Skoplju?

- Jako nezgodno. Dovoljno se sjetiti da smo ih i prije pet godina i sada jedva dobili doma, a da je 2007. kod njih završilo s našim porazom 2:0 u drugom poluvremenu, nakon što smo saznali da smo se plasirali na Euro. Izbornika krasi optimizam, vjeruje u nas i prenosi nam samopozdanje. Žalosno je, međutim, što dolazi do raznih, baš bih rekao svakakvih napisa, koji nisu točni i s kojima nam se nastoji remetiti red i mir. Ne znam čemu ta podmetanja i izmišljene afere, koje ne postoje. Kome to treba? Da je bilo što istina nitko ne bi bježao od toga, ali u medijima su plasirane totalne gluposti da su Eduardo i Vukojević zaružili vani, iako je Ognjen bio doma, a Eduardo sa suprugom na večeri, potom je lansirano da je izbila svađa između izbornika Štimca i Ćorluke. To nema nikakve veze sa zdravom pameću. Svi bismo morali disati kao jedan, ispred svega mora biti interes reprezentacije, želimo da se Hrvatska ponosi s nama.

Osjeća li se u reprezentaciji nezadovoljstvo nekih igrača koji ne igraju?

- Gledajte, Kranjčar je uvijek bio pozitivan, Šimunić na Euru također, uvijek su sve izdržali, iznimni su profesionalci, iako bi ta klupa i meni, da sam na njihovom mjestu, teško padala. Nitko se nije stavio iznad reprezentacije, krivo im je što nisu igrali, ali iz toga ne rade probleme.

Mislili smo i na Rakitića, Vukojevića, Olića, Eduarda...

- Ne mogu ući u njihove glave, iako znam da je njima čast što mogu igrati za Hrvatsku, po ponašanju i zalaganju mogu im samo skinuti kapu. Svi dišemo kao jedan.

Štimac je osvojio četiri boda, ali ima podosta oponenata.

- On daje golemu vjeru reprezentaciji i stvorio je odličnu atmosferu unutar momčadi, koju nikad nitko neće narušiti. To je sto posto. Niti jedan tekst ili list. S time smo se puno puta susretali, znamo se nositi. Da smo izgubili dvije utakmice, rekao bih da su kritike na mjestu, ali nema razloga napadati izbornika ili bilo koga nakon četiri boda, od toga sam uvjeren da u Belgiji nitko drugi neće uzeti bod. Strašno mi je krivo što je nogometno ozračje u nas tako negativno, što je na Dinamo došlo tako malo ljudi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:31