HNL

Srna: 'Razlozi krize? Negativni rezultati, pad samopouzdanja, kritike...'

AUTOR:
 • Tomislav Juranović

 • OBJAVLJENO:
 • 16.11.2013. u 19:20

 • Uhvatio sam formu i nadam se da ću pomoći reprezentaciji u lovu na naš sveti gral - kaže Perišić

  Iza kovčega ostajao je trag nade. I samopouzdanja. Vatreni su u 16.30 sletjeli na zagrebačku pistu silno ozbiljni. Serioznost se iščitavala na licima, u riječi, u hodu i stavu. Posve je jasno da duboko proživljavaju doigravanje , da se pred njima nalazi možda i najzahtjevnijih 90 reprezentativnih minuta.

  - Umor je više psihičke nego fizičke naravi, no moramo ostati pozitivni, pobijediti i tu utakmicu iskoristiti za izlazak iz krize - odlučno će Darijo Srna. - Gdje čuči razlog krize? Negativni rezultati, pad samopouzdanja, kritike...

  U Reykjaviku je ipak, tvrdi kapetan, ostvaren osnovni cilj.

  - Nismo primili pogodak, to je bilo pod broj jedan. Bilo je u našoj igri i pozitive i negative, svakako, ali s obzirom da smo nove zahtjeve igre upijali tek četiri dana, to je za očekivati. Unatoč svemu, vjerujem da smo bolji i snažniji te da ćemo slaviti odlazak u Brazil.

  Kamo želi otići i Ivan Perišić, naš najaktivniji islandski igrač koji je proživio potpunu preobrazbu između Belgije i Islanda.

  - Silno nam je krivo što nismo postigli pogodak, no njihov je vratar bio na visokoj razini. Ipak, vjerujem da smo bolji, ali to moramo dokazati i u Maksimiru.

  Čini se da je upravo on jedna personifikacija dokazivanja. Nakon Belgije ga je bivši izbornik Igor Štimac prekrižio, s Kovačem se (zasluženo) vratio u udarnih 11.

  - Kako to možete kazati?! - mirno je ušao u polemiku sa SN ofenzivac Wolfsburga. - Kako? Nije me nitko prekrižio... Jest, dogodila mi se ta jedna greška zbog koje mi je žao, no nitko nažalost nije imun na pogreške. A u međuvremenu sam odigrao sve utakmice u klubu, digao sam spremu, uhvatio sam formu i nadam se da ću pomoći reprezentaciji u lovu na naš sveti gral, odlazak u Brazil.

  Ako je Perišić Kovačev feniks, onda je Ivo Iličević ipak najveće iznenađenje. Prvi šok je stigao pozivom, drugi uvrštenjem u početnu jedanaestoricu.

  - Iskreno, nije mi bilo lako, ali bitno je da igram, s igrom ću biti sve bolji - priča na sve boljem hrvatskom. - I sâm sam ostao iznenađen pozivom, a potom i izbornikovom odlukom. Iznenađen, ali presretan! Strašno mi je drago što sam ponovno dio Vatrenih, koji sve drže u svojim rukama.