Tom Dubravec / CROPIX
OTPISANA ŠESTORICA

Srušen mit o uspješnosti Splita: Žužuli ne plaćaju igrače, odlazi i Rog?

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. lipanj 2015. 23:28

Malo je danas klubova u HNL-u koji figuriraju kao redovite platiše, a koji su, kao takvi, privlačne destinacije za nogometne nomade. Dinamo, Rijeka i tu niz staje... Lokomotiva je imala određenih problema s isplatama ugovornih rata prošle sezone, dok su oni RNK Split isplivali na površinu početkom priprema za onu sljedeću.

Iza Splita stoji privatni kapital obitelji Žužul, ali oni su odlučili zatvoriti pipu. Sve je veći broj profesionalaca s Parka mladeži za koje je bankomat “zid plača”. Igrači su posljednju plaću dobili u veljači, a kada se akumulirala impresivna cifra dugovanja, onda se igrače baci na transfer listu poput šestorice koji su sezonu počeli odvojeno od ostatka momčadi. Umjesto pod Vulićevom dirigentskom palicom, Denis Glavina, Goran Roce, Tomislav Barbarić, Mario Kvesić i Tomislav Radotić od ponedjeljka skupljaju kilometražu po Marjanu. Pridružit će im se i Ivan Ibriks koji je kasnio na okupljanje zbog privatnih obveza.

Otpisana šestorica

- Napravili smo zaokret, okrećemo se mladim igračima i vidjet ćemo možemo li to istrpjeti do kraja - objašnjenje je Zorana Vulića.

Navedenim igračima je, doduše neformalno, jer se nitko od vodećih ljudi nije pojavio na prozivci, ponuđen raskid ugovora, ali uz oprost dugova, što nijedan od njih nije spreman prihvatiti te bi mogli zaštitu svojih prava tražiti kroz arbitražu HNS-a. Argument od tri neisplaćene plaće, a koji nudi jednostrani raskid ugovora, na njihovoj je strani. Teoretski, to bi mogao napraviti svaki igrač Splita. Primjerice, Marko Rog, čija je vrijednost procijenjena na nekoliko milijuna eura, može već danas pokrenuti arbitražni postupak. I ako mu se u roku sedam dana ne isplate dugovi, Rog je slobodan igrač i može otići s Parka mladeži bez odštete!

Pravo svakog vlasnika kluba je kreirati sportsku politiku prema svojim vizijama, ali s ovakvim odnosom prema profesionalcima Split je iščeznuo s liste poželjnih udavača HNL-a. Pa tko bi normalan otišao u sredinu gdje se plaća čeka kao ozebli sunce?!

Jurendić se zahvalio

Možda je to na vrijeme shvatio kapetan Zagreba Josip Jurendić koji je u ponedjeljak trebao potpisati ugovor sa Splitom, ali je u posljednji trenutak odustao od te namjere. Nekoliko telefonskih poziva s kojima se raspitao o stanju u Splitu navodno je obeshrabrilo Jurendića.

A to je nešto što će se sve češće događati braći Žužul ako nastave s politikomneplaćanjem ugovornih rata prema igračima!

Cikalleshi potpisao za Istanbul Basaksehir, crvenima oko 2 milijuna eura!

Sokol Cikalleshi novi je igrač Istanbul Basaksehira. U Turskoj je Cikalleshi u društvu predsjednika Splita Slavena Žužula, tajnika Željka Sučića, povratnika sportskog direktora Tonća Bašića i odvjetnika Davora Radića finiširao transfer u turski klub.

Albanski reprezentativac prošao je liječničke preglede nakon čega je potpisan trogodišnji ugovor s četvrtoplasiranom momčadi tamošnje Superlige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:36