CROPIX
NOVA ŽRTVA

STARA PRIČA O 'HAJDUKOVOM PROKLETSTVU' PONOVNO SE POKAZALA TOČNOM 'Moj bivši klub je u velikim problemima, posljednji su na tablici!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 14:02

Hajdukov ofenzivac Bassel Jradi ima novu poziciju u momčadi otkako je stigao trener Damir Burić. Zadovoljan je kako mu ide, premda još žali što nisu prošli Gziru United i nedostaju mu utakmice četvrtkom. No, Hajduku ide dobro u prvenstvu…

- Osjećam se jako dobro, ali smo s obje noge čvrsto na zemlji. Fokus je na utakmici sa Slavenom Belupom koju trebamo dobiti. Ne razmišljamo o prethodne tri utakmice, nego o prvoj sljedećoj.

Paše mi lijeva strana

Kako vam je kod novoga trenera Damira Burića koji vas je stavio na krilo, a ranije ste bili vezni?

- Na toj poziciji se osjećam puno bolje. Svejedno mi je lijevo ili desno, ali ako baš moram izabrati, onda mi više paše lijeva strana.

Na ofenzivnim pozicijama konkurencija je sve veća, sad i Marin Jakoliš ima pravo nastupa?

- Konkurencija je uvijek dobra, čini svakoga igrača boljim, a trener će odlučiti tko će početi.

Jeste li čuli za priču o hajdučkom prokletstvu, da klub koji se s Bijelima susretao u Europi, kasnije propada? Bilo je puno primjera, a sad je i vaš bivši klub Stromsgodset u problemima…

- Da, čuo sam. Oni su u velikim problemima, posljednji su na tablici. Moguće je da postoji prokletstvo. Sad je onda i Gzira u opasnosti, ha-ha.

Split, 180719.
Stadion na Poljudu.
Druga utakmica prvog pretkola Europske lige izmedju klubova HNK Hajduk Split i FC Gzira United.
Na fotografiji: Bassel Jradi.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Bilo je sramotno

Malo šale na vlastiti račun uvijek je pohvalno. Kako ste se osjećali kada ste zabili za 1:0 protiv Gzire na Poljudu, to je bilo ukupnih 3:0… Jeste li mislili da je sve gotovo?

- Bio sam sretan u tom trenutku. Kad igraš, nikad ne misliš da je gotovo. Imali smo 3:0 i kako smo igrali, sve je vodilo k našoj pobjedi. Onda se nešto dogodilo u drugom dijelu, bilo je sramotno.

Dinamo je ipak bolji od Rosenborga, no nadam se prolazu Ferencvarosa

Igrali ste u Norveškoj, a Rosenborg je napravio veliki korak protiv Maribora te bi trebao biti protivnik Dinama ako Modri prođu Ferencvaros…

- Ukoliko dođe do te utakmice, mislim da će Dinamo proći. Igrao sam protiv jednih i drugih. No u Ferencvarosu imam dobrog prijatelja Nguena, nadam se da će Mađari proći, zbog njega.

Bar vam sada ide dobro u HNL-u bez Europe…

- Mene još boli to što nismo u Europi. Volio bih da jesmo, no sada se moramo fokusirati na prvenstvo i Kup. Mislim da smo, nakon što smo ispali od Gzire, kao momčad više “gladni”.

Cilj je biti među dva mjesta koja vode u kvalifikacije za Ligu prvaka…

- To je sigurno dobar cilj. Idemo utakmicu po utakmicu. Na druge se ne osvrćemo, radimo dobro pod novim trenerom, dobro izgleda. Moramo što više pobjeđivati.

Nemate onda plan o broju bodova prije utakmice s Dinamom u Poljudu u sedmom kolu?

- Za mene bi bilo idealno imati maksimalan broj bodova. Ali ne mislimo o Dinamu, imamo Slaven Belupo i druge susreta prije toga. Daleko je to još.

Jaki ritam

Prošle sezone je Hajduk imao sreće u Koprivnici za doći do tri boda?

- Belupo je loše startao, nemaju još ni boda, ali su opasni i gladni. Moramo ići gore jako nabrijani, bit ćemo spremni.

Je li vam Ivan Dolček referirao što o svom bivšem klubu?

- Ne, trener će izložiti plan igre, a možda će i s njim razgovarati o tome, ne znam.

Što možete reći o promjeni sustava iz 4-3-1-2 u 4-2-3-1?

- Osjećam da nam novi sustav odgovara. Jaki smo u obrani i u napadu, radimo na tome. Zaista nam paše, to je njemački sustav, ima kontranapada, dosta presinga, borbe. I mi krilni igrači moramo se više braniti. Na prvoj utakmici svi smo bili umorni nakon 45 minuta. No sada, s obzirom na to kako radimo, spremni smo za taj ritam svih 90 minuta.

Kako vam čini Eduok?

- Jako dobro je krenuo, odličan je igrač, ima dva gola i dvije asistencije u nepuna dva susreta. On je dobro pojačanje. Ostali su također dobri, svi koji su došli i koji su u prvoj postavi. Simiću i Dolčeku ide jako dobro. Klub je napravio pravi posao.

Možete li usporediti ovu momčad s prošlosezonskom?

- Teško je govoriti nakon samo tri kola, možda kad završi sezona. Osjećamo kvalitetu treninga. Neki su otišli, neki došli, uglavnom, mlađi smo, istina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:07