CROPIX
RAZLIKE U HR I SRPSKOM NOGOMETU

STIGAO JE IZ SRBIJE, OSVOJIO KAPETANSKU VRPCU, A OD DANAS JE I PRVI STRIJELAC HRVATSKE! 'To sam zaslužio svojim zalaganjem prema klubu i Hrvatskoj'

KOMNEN ANDRIĆ Interov napadač glavno je zaprešićko oružje, od danas i novi najbolji strijelac HNL-a, a otkrio nam je koje su razlike u hrvatskom i srpskom nogometu
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 30. studeni 2018. 20:43

Protiv Rudeša je prekinuo kratki golgeterski post, još jednom je pokazao kakvu kvalitetu posjeduje, a sto je ponovio i danas protiv Istre (s dva gola iz kaznenog udarca u današnjoj 2:0 pobjedi Intera postao je prvi strijelac HNL-a s ukupno 10 pogodaka).

Kapetan Intera Komnen Andrić u Zaprešiću proživljava jedne od najljepših trenutaka u karijeri, ali također, dojma smo, broji posljednje dane u dresu Diva iz predgrađa.

Na čelu ste ljestvice strijelaca s Poljakom iz Gorice...

- Jurimo se i dalje Zwolinski i ja, no najbitnije je da smo mi pobijedili, lako za golove.

Dojma smo kako dres Intera na proljeće nećete nositi...

- Iskreno, fokusiran sam isključivo na nogomet i utakmice, u ovom trenutku ne razmišljam o transferu. To će vjerojatno doći u glavu kada se završi jesenski dio. Ne bih imao ništa protiv toga da dođe ponuda koja će zadovoljiti kako mene tako i klub. Uostalom, ne vidim razlog da se to ne dogodi ako nastavim u ovom ritmu.

Ovdje ste sada već 14 mjeseci, vidjeli ste i dobre i loše stvari HNL-a, kako vam se čini naša liga?

- Nije se moje mišljenje promijenilo, već sam rekao da je Liga iznimno kvalitetna. Izuzmemo li ove prve četiri momčadi, borba za ostanak počinje od prvog kola. Također smatram da je izvrsna za mlade igrače koji tu mogu stasati, osjetiti što je natjecateljski nogomet. A moramo uzeti u obzir i drugo mjesto Hrvatske na Mundijalu. To će se, uvjeren sam, reflektirati i na sam HNL.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Je li u borbi za prvaka već sada sve riješeno?

- Pa teško je kazati. Eto, sada je Rijeka pobijedila, iako smatram da je Dinamo znatno kvalitetniji. No, Modri igraju na dvije fronte, ne mislim da je skroz riješeno, ali Dinamo je najbolja momčad u Ligi.

Modri uistinu igraju odlično, a u Srbiji Crvena zvezda također briljira, možete li usporediti hrvatsku i srpsku ligu?

Izjednačenija liga

- Zvezda igra vrhunski, igra zbilja nestvarno i to me raduje, također volim i kad Partizan bilježi dobre rezultate. Uglavnom, dobro je to zbog napretka srpskog nogometa. Međutim, u Hrvatskoj su stavljeni novi tereni, mislim da je i to jedan od razloga zašto ste na jednom višem nivou od nas. Također tu je deset klubova, Liga je dosta izjednačena, jača, a u Srbiji ima pet-šest klubova koji ne pripadaju prvom razredu. Treba naglasiti i da su ovdje redovnija primanja. Ipak, izuzmemo li tih šest klubova onda bi možda srpska liga bila jača, ali to su samo špekulacije. Uglavnom, što se tiče ovih najvećih klubova, kao što su Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk, tu i nema neke velike razlike, ali generalno je HNL jači - kazao je Interov kapetan i dodao

- Partizan je u sjeni Zvezde jer ona radi cirkus u Ligi prvaka, ali mislim da će Crno-bijeli krenuti uzlaznom putanjom, uostalom, Zvezda im je sada još veći motiv.

Vi ste stasali u OFK Beogradu koji sad igra treću ligu.

- To je iznimno velik klub u Srbiji, treći ili četvrti po imenu, mnogi su zvučni igrači nosili dres OFK-a poput Kolarova, Ivanovića, Duška Tošića... U tri godine da klub iz Super lige završi u trećoj ligi, pa to je živa katastrofa. Ovo je još jedan pokazatelj da je u Hrvatskoj nogomet ipak na višoj razini.

U Interu ste kapetan, prava je rijetkost da Srbin u HNL-u, ima čast nositi traku.

Svađe u Srbiji

- Mislim da sam to zaslužio svojim zalaganjem prema klubu i Hrvatskoj, mislim da je to i jedan od razloga što sam dobio kapetansku vrpcu. Nisam imao nikakvih problema zbog nacionalnosti i to me veseli, meni je ovdje odlično, osjećam se kao kod kuće. Poštuju me ljudi, pozdravljaju me u restoranu, kafiću...

Nego, biste li što promijenili u svojoj karijeri?

- Promijenio bih, da nisam imao toliko problema s ozljedama. Možda nisu to bile teške ozljede, ali su me konstantno izbacivale iz ritma, pogotovo ona pred U-20 SP.

Kako ste se osjećali kada su vaši vršnjaci dizali trofej, dok vi niste mogli biti tamo, a trebali ste?

- Osjećao sam shrvano, emocije su bile pomiješane. Uglavnom, imao sam ja problema s tom ozljedom, no ipak sam dobio poziv, došao s ekipom, ali vidio sam da ne mogu. Bilo mi je teško, puno je tu neprospavanih noći, no naravno da sam bio sretan zbog svojih suigrača. Međutim, ne treba gledati u prošlost, što je bilo, bilo je.

Mlađi uzrasti u Srbiji često postižu dobre rezultate, ali kada je A vrsta u pitanju to nije slučaj.

- Imam nekoliko prijatelja u A reprezentaciji,. stoga sam iz razgovora shvatio da situacija nije idealna. Konstantno dolazi do svađa, prepucavanja... Rezultati možda u Ligi nacija jesu dobri, ali igra je daleko ispod potrebne razine. Individualno je ova reprezentacija strašna, ali momčadski to stvarno ne izgleda dobro. Čitam da će izbornika promijeniti, spominje se Piksi Stojković. Možda se dolaskom tako velike zvijezde stvari promijene.

Linker
19. travanj 2024 20:56