Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

ODLUKA DISCIPLINSKOG SUCA

STIGLA JE KAZNA ZA NEPRIMJERENI POTEZ MLADOG HAJDUKOVCA Bijeli teško nastradali - HNS ponovno ispraznio Poljud i odredio visoku novčanu kaznu!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 25.04.2019. u 13:38

 • Nogometaš Hajduka Stanko Jurić saznao je kaznu za neprimjereni potez iz utakmice s Rijekom na Poljudu kada se popeo na tribinu i zapjevao stihove 'I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama, i bocama, i letvama, sve za našeg Hajduka'.

  Jurić je kažnjen  je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog povredi odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Hajduk-Rijeka (članak 84. DP HNS), javlja Slobodna Dalmacija.

  Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su  zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna.

  Karlo Primorac, predstavnik NK Osijek koji je udaljen s klupe u 92. minuti utakmice Istra 1961 - Osijek zbog neprimjerenog komentiranja odluka i vrijeđanja sudaca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom od 1.000 kuna (članak 53.b DP HNS).

  Samir Toplak, trener NK Inter-Zaprešić udaljen je s klupe u 90. minuti utakmice Inter Z.-Gorica zbog učestalog prigovaranja sucu (treće udaljenje tijekom prvenstva) te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna (članak 53.a DP HNS).

  Sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Inter-Zaprešić i NK Slaven Belupo zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS.

   

   

  Tagovi
  Iz drugih medija