Cropix
ZADOVOLJSTVO U MAKSIMIRU

STIŽU POJAČANJA U DINAMO 'Tko može reći da ovo što on radi nije dobro? Pa lani su igrali Machado, Sammir..., Fernandes, a kakvi su bili rezultati?'

TOMISLAV SVETINA Glavni direktor Modrih o treneru i rosteru u redovima ligaškog lidera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2017. 08:58

Kakve su novosti u “gornjem domu” Maksimira? Kineska delegacija bila je nekoliko dana u Zagrebu, posjetila klub, a kad dođu kineski poslovnjaci na nogometni stadion, uvijek se razviju razna pitanja. Chengdu Sports Industry Company povezao se s Dinamom već prije mjesec i nešto dana kad je modra delegacija posjetila Kinu, razgovaralo se o omladinskoj školi, organizaciji kluba...

- Sad su oni došli k nama, bili naši gosti i nema nekih novosti. Pokazali smo im našu školu, uvjete u kojima radimo, bili su na utakmici s Rudešom. Ne, nismo razgovarali ni o kakvoj vrsti sponzorstva ili nekog ulaganja, ostali smo na istim temama kao i ranije - izvijestio nas je glavni direktor Tomislav Svetina.

Toliko o tome, idemo na sportske aktualnosti.

Kako je vodstvo kluba općenito zadovoljno ovim mjesecima rada Marija Cvitanovića, rezultati su, nakon ispadanja iz Europe, odlični, prednost na ljestvici velika, no je li ispunio i onaj drugi cilj, razvoj igrača i napredak u igri?

- Tko može nakon što trener i momčad nisu izgubili utakmicu u HNL-u, kad je prednost pred drugoplasiranim 12 bodova, reći da to nije dobro? O dojmu uvijek možemo pričati, može li i mora li bolje, ali opet, kad usporedimo ovu jesen s prošlom sezonom. Kad vidimo da su lani igrali Machado, Guilherme, Sammir, Fernandes..., a kakve su bile igre, pogotovo, kakvi su bili rezultati? Dakle, sve sam rekao.

Onda je Svetina i dodao:

- A kad govorimo o onom drugom cilju, ove jeseni iskočila su jako dva mlada igrača, Moro i Olmo, tu je i Sosa, već otprije Benković i Gojak. Imamo, definitivno, razloga za zadovoljstvo. No, svejedno ćemo se na zimu pojačati, zapravo, bit će, siguran sam, i odlazaka i dolazaka.

Nećemo pitati za imena, nećemo saznati ionako, ali koje su pozicije u pitanju, kad govorimo o dolascima?

- A one koje su nam deficitarne, nije to tajna, zna se već.

Znači, desni bek, dva napadača...

- Da, tako nekako.

Spominjao se Čeh Krmenčik kao moguće pojačanje, no, čini se da je ipak preskup?

- Mislim da ništa od toga.

Hoće li trener Cvitanović potpisati novi ugovor, s obzirom na to zadovoljstvo?

- Vidjet ćemo na zimu, polako, da završimo ove utakmice koje imamo, pa ćemo tada rješavati sva ostala pitanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 11:05