Cropix
KLADIONIČARSKI SKANDAL

Što je Šuker govorio prije pet godina: 'Ako me povežu s tim miljeom, odmah odlazim!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2015. 17:04

Novi skandal zatresao je temelje hrvatskog nogometa. Po pisanju ARD-a, državno odvjetništvo iz Bochuma ima dokumentaciju koja dokazuje da su između Davora Šukera i kladioničara osuđivanog za namještanje utakmica Ante Šapine postojali bliski kontakti. Radi se, navodno o telefonskim razgovorima i SMS porukama koji sugeriraju da je Šuker za Šapinu stavljao oklade na najmanje tri utakmice.

"Šapina je informirao Šukera i dao mu uputu da bi trebao staviti novac na utakmicu Širokog", stoji, po pisanju ARD-a, u navodima tužiteljstva.

Skandal je započeo još 2010. godine kada je ugledni njemački dnevni list Süddeutsche Zeitung otvorio aferu te Šukera umiješao u priču o kladioničarskoj mafiji

Süddeutsche je tada objavio kako je jedan od glavnih optuženika i kolovođa skupine kojoj se sudilo u Bochumu, Marijo C., 'pokušao preko Šukera ugurati utakmice Travnika u ponudu londonskih kladionica'.

Šef HNS-a je danas preko svog glasnogovornika kratko poručio kako 'ništa od toga nije istina', a na sličan je način javno demantirao svoju umiješanost u aferu i 2010. godine.

"Doista mi je smiješno razgovarati o takvim stvarima. Pa zar bih doista pokušavao utakmice Viteza ili ne znam koga iz BiH 'gurati' na otočke kladionice?! Ljudi, budimo ozbiljni", izjavio je tada Šuker te otklonio mogućnost da je imao imao bilo kakav razgovor s policijom na ovu temu.

"Ne, nisam imao ni s našom, ni s njemačkom, ni s bilo kakvom policijom na svijetu. Valjda i to dovoljno zorno govori o ozbiljnosti takvog članka. Da sam imao bilo kakvu povezanost s dotičnim gospodinom ili s bilo kime iz kladioničarskog miljea, njemačka policija zasigurno bi me već odavno pozvala na razgovor".

Zanimiljivo, Šuker koji je tada bio tek kandidat za predsjednika HNS-a, najavio je kako će u slučaju da bude osumnjičenik povući svoju kandidaturu.

"Budem li osumnjičen, budite uvjereni da ću tada odmah izaći iz Hrvatskog nogometnog saveza odnosno iz svoje buduće predsjedničke kampanje. Znam da bi bilo kakva povezanost s takvim miljeom bila nešto što nikako ne bi priličilo mojim nogometnim ambicijama. Bilo bi jako lijepo kada bi se svi u Hrvatskoj počeli tako ponašati odnosno kada bi svi osumnjičeni sami napuštali svoje pozicije u nogometu".

Linker
24. travanj 2024 02:32