Torcida bakljada
 Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
ZBIRNO IZVJEŠĆE 4. KOLA HT PRVE HNL

ŠTO SE SVE DOGAĐALO NA POLJUDU Said pretrpio najveće uvrede! Policija pokreće istragu protiv Ante Vukušića i navodnog hakiranja?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 19:50

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 4. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja. Priopćenje HHO-a prenosimo u cijelosti.

---------------------------------------------------------

GNK DINAMO - NK OSIJEK 2:1

Utakmica 4. kola HT prve nogometne lige između GNK Dinama i NK Osijeka odigrala se 17.08.2018, na stadionu Maksimir u Zagrebu, pred oko 7000 gledatelja od kojih 300 pripadnika Bad Blue Boysa (navijačka skupina GNK Dinama), te 70-ak pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka).

U 35. min pripadnici Kohorte skandiraju:"Gazi, gazi, gazi Purgera" na što pripadnici Bad Blue Boysa odgovaraju sa "Osječke pičke". Nakon što je sudac odsvirao kraj poluvremena, Kohorta skandira:"Jebo vas Mamić".

U 68' Kohorta skandira:"Oooo jebem te Dinamo".

---------------------------------------------------------

NK RUDEŠ – HNK RIJEKA 1:2

Utakmica 4. kola HT prve nogometne lige između NK Rudeš i HNK Rijeka odigrala se 18.08.2018, na stadionu Rujevica , pred oko 2500 gledatelja od kojih oko 100 pripadnika Armada (HNK Rijeka). Utakmica je održana u Rijeci, a ne u Zagrebu, budući da se teren stadiona na kojem igra Rudeš uređuje.

Na terenu nije bilo nekih posebnih događanja, ni narušavanja pravila o odigravanju utakmice.

---------------------------------------------------------

HNK HAJDUK – NK GORICA 0:2

Utakmica 4. kola HT prvaka odigrana je 19. kolovoza 2018. godine, u Splitu, na stadionu Poljud, pred oko 11.000 gledatelja, od čega oko 4000 pripadnika navijačke skupine Torcida ( HNK Hajduk Split ) smještenih na sjevernoj tribini stadiona.

Utakmice je bila znakovita zbog činjenice da su navijači Hajduka zdušno bodrili svoju momčad, da bi na kraju bakljama gađali igrače Hajduka i tražili odstupanje uprave.

Nezadovoljni igrom Hajduka u 37’ Torcida skandira:” Igrajte pičkice”.

Potom, nakon dosuđenog penala za Goricu, Torcida skandira igračima Hajduka :”Jebemo vam mater”, a zatim i ”Skinite dresove, vi niste Hajduk” te „Dobit ćete batine”.

Pred kraj utakmice, grupica pripadnika Torcide pokušava mumljanjem oponašati majmune, aludirajući pri tome na tamnoputog igrača Hajduka porijeklom sa Afričkog kontinenta – Ahemda Saida. Ostatak navijača to nije prihvatio.

U 69’ Pripadnici Torcide bacaju 18 baklji. 12 baklji bačeno je u šesnaesterac Gorice, dvije su pale na tartan stazu, a ostatak je izgorio na tribini. Zbog gustog dima, susret je nakon ‘bakljade’ prekinut na dvije minute.

Pred sam kraj utakmice, u naguravanju među igračima neportskim potezom igrač Hjaduka Ahmed Said glavom udara golmana Gorice, koji se srušio a Said je dobiva crveni karton.

Pred kraj utakmice cijeli stadion skandira:”Uprava odlazi”.

Nakon utakmice, pripadnici Torcide skandiraju igračima:”Dođite ovamo”, na što su se igrači i odazvali, no kad su prišli dijelu tribine gdje se nalazila Torcida, bili su gađani bakljama. 2 baklje bačene su na teren a jedna je ostala zapaljena među gledateljima.

Po završetku utakmice, na Instagramu se pojavila „poruka” Ante Vukušića, bivšeg kapetana Hajduka na račun Ahmeda Saida:”Go back in Africa” (Vrati se u Afriku) čemu je dodana i slika – govna. Vukušić je demantirao poruku, tvrdeći da mu je nepoznata osoba hakirala mobitel.

Screenshot: Instagram

Na potezu je policija koja mora utvrditi radi li se o hakiranju ili ne, a autora poruke goniti u skladu sa zakonom zbog raszima.

NAPOMENA: Naglašavamo da je dio medija i portala (Sportske novosti, Jutarnji list, Slobodna Dalmacija ) visokoprofesionalno i detaljno izvjestio od događanjima na terenu već tijekom utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:08