CROPIX
SLIJEDI DISCIPLINSKI POSTUPAK

ŠTO SE TO DOGAĐALO NAKON POBJEDE HAJDUKA? DIREKTOR BELUPA OPTUŽEN DA JE NAPAO SUCA 'U tunelu uopće nisam bio, a Jović je sudio kalkulantski'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. ožujak 2019. 09:14

Nažalost, puno više medijske pažnje od utakmice Slavena Belupa i Hajduka dobila su zbivanja izvan terena. Kažemo ‘nažalost’ jer imalo se što vidjeti i na terenu.

Iako to nije bila predstava visoke nogometne kvalitete, bilo je zanimljivo promatrati kako se Farmaceuti bez petorice prvotimaca i s dvojicom prvoligaških debitanata u većem dijelu susreta dobro suprotstavljaju favoriziranom suparniku koji se probudio tek u završnici i ‘’na mišiće’’ izborio vrijednu pobjedu.

Utakmica nije prošla bez repova, glavni sudac Fran Jović iz Zagreba u zapisnik je upisao incident u kojem je navodno sudjelovao direktor Slavena Belupa.

"Po završetku utakmice gospodin Zvonimir Šimunović dočekao me u tunelu igrališta te se pokušao sa mnom fizički obračunati, u čemu su ga spriječili zaštitari. Nakon toga isti mi je i prijetio. To je ponovio u više navrata”, stoji u izjavi suca Jovića.

Zaslužena pobjeda

Nije tajna da u koprivničkom klubu nisu bili zadovoljni suđenjem, potvrdio je to u odgovoru na novinarsko pitanje i trener Ivica Sertić. Najviše im je zasmetalo što sudac Jović nije uvažio znak svog pomoćnika koji je podigao zastavicu označavajući prekršaj u korist Slavena Belupa blizu kaznenog prostora Hajduka, iako je sam bio dosta udaljen od spomenute situacije. Naprotiv, Jović je pustio igru, a iz akcije koja je uslijedila Hajduk je izjednačio, ubrzo potom i preokrenuo rezultat u svoju korist. Upitan je i njegov kriterij dosuđivanja prekršaja i dodjele kartona tijekom susreta. Sporna je situacija je li Juranović trebao dobiti crveni karton za prekršaj za najstrožu kaznu ili je dovoljan bio samo žuti (po kriteriju sa Svjetskog prvenstva).

A kako Slavenov direktor komentira subotnju utakmicu i ono što se događalo poslije, odnosno optužbe suca Jovića?

- Prije svega, Hajduk je zasluženo pobijedio jer je sretno i spretno u završnici zabio gol više od nas. Nedostajalo nam je gotovo pola ekipe, ali bili smo dobri, disciplinirani i agresivni te nismo Hajduku dozvolili poštenu šansu. Utakmicu smo, nažalost, izgubili zbog svojih pogrešaka u zadnjih par minuta. Hajduk ima ono što mi nažalost nemamo ni na svom stadionu, a to su fanatični navijači koji su ih jednostavno nosili do ovakvog preokreta u u zadnjim sekundama. Što se tiče te navodne prijave suca Jovića, ja u tunelu nisam bio, nego sam ulazeći u našu trenersku svlačionicu u prolazu dobacio Joviću, koji je upravo prolazio okružen zaštitarima, ono što mislim o njemu i njegovu kalkulantskom suđenju koje je bilo na štetu obje ekipe. Nemam po pitanju njega ništa više za dodati - izjavio je Zvonimir Šimunović.

Protiv Šimunovića vjerojatno slijedi disciplinski postupak, a u ovom je trenutku teško reći kakve bi za njega mogle biti sankcije ukoliko se dokaže da je doista kriv za ono za što ga je prijavio sudac Jović. Novčanu kaznu u tom slučaju vjerojatno neće moći izbjeći, a u nekim sličnim slučajevima disciplinski je sudac znao odrediti i vremensku zabranu obavljanja funkcije u nogometu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li nadležna tijela istražiti i suđenje suca Jovića, te hoće li i on eventualno snositi neke sankcije utvrdi li se da je svojim pogreškama oštetio jednu, drugu ili obje momčadi...

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:05