Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
NOVA TAKTIKA

ŠTO SPREMA NOVI TRENER HAJDUKA U SVOJOJ PREMIJERI NA POLJUDU? Kapetan Bijelih mogao bi se naći u situaciji u kakvoj nije bio duže od tri godine

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 14. rujan 2018. 12:20

Što priprema Zoran Vulić, novi/stari strateg Hajduka, koji je ovaj tjedan odradio nekoliko treninga ususret dvoboju s Rudešom u subotu, koji Bijeli imperativno moraju dobiti kako bi presjekli rezultatsku krizu i upisali prvi trijumf u prvenstvu u uvoj sezoni?

Da nije je bilo povuci-potegni s odlaskom Željka Kopića i nedolaskom Igora Tudora, mogao je Vulić već gotovo dva tjedna biti na poziciji trenera što bi mu dalo više vremena u pauzi zbog nastupa reprezentacije. Ovako mora kratkoročnim metodama složiti pobjednički sastav i taktiku protiv Rudešana, zatim nastaviti to i u Puli, a onda u pozitivnom ozračju dočekati Dinamo na Poljudu.

Prilika Bradariću?

Vulić i njegov pomoćnik Mario Carević najavili su da će biti promjena što je normalno jer ih svaka rošada na klupi logično i treba donijeti. Kao ideja pojavljuje se mogućnost da bi kapetan Josip Juranović mogao preseliti u sredinu, na mjesto veznoga, što je on prije dolaska u Hajduk igrao u Dubravi i kao takav pobirao nagrade u mlađim uzrasnim kategorijama.

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica polufinala Kupa Hrvatske izmedju Lokomotive i Hajduka.
Na fotografiji: Josip Juranovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

E, sad, hoće li se ta ideja realzirati već u prvom Vulićevom susretu u novom mandatu, valja vidjeti. Taj prijelaz Juranovića, bilo na zadnjeg veznog, bilo na prednjeg veznog, mogao bi otvoriti vrata Franu Tudoru na desnom boku. Poznato je da je Kopić Tudora ‘zaledio’ izvan kadra u posljednje vrijeme, no činjenica jest da je mladi Zagrepčanin dugo tu poziciju uspješno pokrivao u prošlosti igrajući štafetu sa sugrađaninom Juranovićem.

Pod povećalom je i mjesto lijevoga beka, budući da je Andre Fomitschow zbog kartona suspendiran, a njegova alternacija Steliano Filip nije bio u optimalnom stanju premda ga je Kopić pri kraju mandata nešto podignuo. Hoće li to biti dovoljno za mjesto startera ili će možda Vulić posegnuti za mladim Domagojem Bradarićem, koji je bio na pripremama a onda potom igrao za drugu momčad? Nadalje, veća minutaža kod Vulića očekuje se i za mladce poput Ante Palaverse i Michelea Šege...

Koprivnica, 010918. 
Gradski stadion.
Utakmica 6. kola prve HNL, NK  Slaven Belupo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Ante Palaversa i Stipe Becelic Grgic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
Slaven

Said je out

Vulićev zadatak je animirati i Miju Caktaša koji bi se trebao nakon ozljede vratiti, ali i oformiti igru koja će donositi više lopti za centarfora Mirka Ivanovskoga, koji je često bio odsječen. Vježbalo se posljednjih dana dosta na realizaciji u treninzima koje igrači vole, za očekivati je stoga da se nešto od toga rada i vidi protiv Rudeša, kojeg ‘preskače’ suspendirani Ahmed Said.

Pred Vulićem je zadaća da što bolje izgura peirod do zimske pauze do kada će imati potrebne informacije kakvi mu još igrači trebaju, pa da tu u suradnji s upravom i realizira.

Linker
20. travanj 2024 11:55