Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
SUDAC DRŽAO KONCE U RUKAMA

SUĐENJE DERBIJA POD POVEĆALOM Dojam je da Pejin nije pogriješio ostavši nijem na zahtjeve Hajduka za još jednim penalom

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. listopad 2017. 13:11

Volimo kad El Croatico završi bez velikih sudačkih repova. Jučer je dakle bio jedan od onih za koje možemo kazati da ulaze u red - voljenih.

Tihomir Pejin odsudio je derbi bez bitnih grešaka, nijedna njegova odluka nije utjecala na konačni rezultat. Možda će se dodatno analizirati ona situacija kod pada Ercega u petoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je pao u sudaru s Sigalijem.

Je li to možda bio jedanaesterac, vidjet ćemo u dodatnim analizama, ali čini se da je sudac ipak postupio ispravno kad nije pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac za Splićane nakon prekršaja Stojanovića dosuđen je ispravno.

Pejin je čvrsto držao konce utakmice, pa čak i u onim teškim trenucima kad je dolazilo do koškanja među igračima. Dobro se kretao. Uvijek je bio na mjestu događaja, kartone je podijelio ispravno. Suradnja s pomoćnicima bila je uzorna. Imao je Pejin možda dvije-tri greškice kod procjene nekih prekršaja, ali to je bilo totalno nebitno.

Iza mnogih derbija Hajduka i Dinama razgovaralo se o sucima, često su padale optužbe za loše suđenje, a zaista je i bilo razloga za kritiku. Čekale su se nakon derbija često i emisije sa standardnom rubrikom Oko sokolovo, obično su bile najgledanije nakon sudara Splićana i Zagrepčana. Ovog puta ne bi trebalo biti tako zanimljivo, zbog dobrog Pejina.

Linker
25. travanj 2024 02:05