Cropix
BEZ SUGESTIJA

ŠUKER 'Zar stvarno mislite da će Mamić utjecati na Čačića!? Dosta mi je teorija zavjere'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. rujan 2015. 23:40

Predsjednik HNS-a Davor Šuker za novu emisiju HRT-a 'Stadion' komentirao izbor Ante Čačića na klupu hrvatske nogometne reprezentacije. Podsjetimo, Čačič je izabran jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HNS-a kao nasljednik Nike Kovača.

Zašto je Čačić izabran za izbornika?

- Gledali smo više iskustva - Čačić je vodio više od 220 utakmica Prve HNL, igrao je Ligu prvaka s Dinamom i Europsku ligu s Mariborom. Tražili smo zajedništvo po pitanju ove odluke.

Zašto niste odmah nakon Norveške izabrali novog izbornika?

- Pa nismo htjeli to napraviti kao s Nikom Kovačem, izabrati ga 'preko leđa'. Trebalo je razmisliti o ovome, nije to lako.

Je li se reprezentacija privatizirala pod Zdravkom Mamićem?

- Već je dosta ovih teorija zavjere, smatram da ni jedan trener, odgovoran trener, neće staviti slabijeg kandidata u momčad na nečiji nagovor. Pa tako ni Ante Čačić. Izbornik je taj koji za neuspjeh odgovara u konačnici. Ovaj Izvršni odbor dobro radi i sve odluke koje smo donijeli u prošlosti su dobre.

Kod vas nema straha da ne idemo u Francusku?

- Mi smo majstori u play-offu, kako nas povijest uči. Volio bih, ipak, da osvojimo šest bodova i da se plasiramo direktno.

Igor Štimac je za HRT čestitao Anti Čačiću i rekao da je sve ostalo bespredmetno komentirati:

- Sve njihove odluke su predmet sprdnje, umjesto da se bavimo nogometom.

Ćiro Blažević je uvjeren da je Čačić imenovan već u avionu iz Osla.

- Mamić je preuzeo odgovornost i imenovao kandidata kojeg je htio, jer bez njega se to ne može napraviti. Čačić nema reference da bi vodio ovakve zvijezde kakve ima reprezentacija.

Linker
25. travanj 2024 03:21